r
Nosalty Logó

Karfiolkrémleves ropogós baconnel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Karfiolkrémleves ropogós baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 359 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1431 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1653.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 359 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6613.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    5092 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    417 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 1431 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rózsáira szedett karfiolt feltesszük az alaplében főni. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Ezalatt a bacont felcsíkozzuk, majd saját zsírjában ropogósra sütjük, kiszedjük a szalonnát, majd a megmaradt zsiradékhoz hozzáadjuk az olívaolajat. Megsütjük rajta a kenyérkockákat.
  3. A tejszínt elkeverjük az étkezési keményítővel, majd a levesbe csurgatjuk. Botmixerrel pürésítjük, majd egyet forralunk rajta.
  4. A petrezselymet felaprítjuk, a kenyérkockákhoz adjuk. Tálaláskor megszórjuk a ropogós baconnel és a petrezselymes kenyérkockákkal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15300
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 20.

Ajánló

A Párom hidegen is szereti.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karfiolkrémleves ropogós baconnel
Mercedes 302 recept

Megint csak úgy egy krémleves recept, ahogy mi szeretjük. :)

Hozzászólások

Gothdarky

Vajon miért én vagyok az els? hozzászóló... !? ...pedig ez a recept aztán tökéletes! (Állítom a "legbonyolultabb" része rózsáira szedni a karfiolt...) Fejben tarthatók az alapanyagok,- tartalmas, és a krémlevesek közül is az egyik legfinomabb-féle. Már nem egyszer rukkoltam el? a vendégeimnek eme fogással, a párom meg egyenesen imádja...velem együtt! ;) Köszönjük szépen! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.