r
Nosalty Logó

Parmezános borsókrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csutak Enikő
Parmezános borsókrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 233 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 931 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    645 micro
  • β-karotin
    2121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3218 micro
Összesen 233 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3180.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    969 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1061 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    993 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    2581 micro
  • β-karotin
    8483 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    12874 micro
Összesen 931 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    295 micro
  • β-karotin
    969 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1471 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha fagyasztott zöldborsónk van, akkor leforrázzuk, majd elöntjük a levét, mely magába szívta a kellemetlen fagyasztott ízt. Majd 1 l vízben odatesszük főni.
  2. A sárgarépát, a zellert és a hagymát összepároljuk az olívaolajon. Majd hozzáadjuk a fokhagymát. Végül hozzáadjuk az olajon összepárolt egyveleget a zöldborsóhoz, megsózzuk és forrástól számítva 10-15 perc alatt készre főzzük.
  3. Amint megfőtt levesünk, leszűrjük, és megtartjuk a levét, mert ezzel fogjuk hígítani tetszés szerint, miután összeturmixoltuk a leves sűrűjét.
  4. Végül ha még szükséges sózzuk, borsozzuk levesünk, hozzáadjuk a tejfölt, a parmezánt és a felaprított kaprot. Jól összekavarjuk, és máris kész a finom krémlevesünk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4999
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 27.

Ajánló

Egy szelet finom pirított kenyér.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Parmezános borsókrémleves
Csutak Enikő 82 recept

Azon kívül, hogy szembetűnően klorofilldús, rendkívül egészséges; a parmezán pedig kihangsúlyozza levesünk igazi krémességét.

Hozzászólások

P.

hmmmmm..... :-)

Csutak Enikő

: ) ..igen, mindenképpen ki kell próbálni : )

Törölt felhasználó

Szia! tetszik a recept, de lenne egy kérdésem. Mi az a murok? biztos egyszer? a válasz, de egyszer?en nem tudom, mi az. Köszönöm!!

Csutak Enikő

Sárgarépa : ) Elnézést, máris kijavítottam : )

Törölt felhasználó

Isteni!!! Imadom a zoldborso levest, en is kaporral keszitem. A receptedrol elso ranezesre megallapitottam, hogy nekem talaltak ki. Es mikor megkostoltam hmmmm... :) Erre tenyleg nincs jobb szo :) Sajat talalmany amugy? Udv Chococat

Csutak Enikő

Kedves Csokifügg? ! : ) Nagyon örülök, hogy ízlett a leves. Amúgy igen. A párom és az én elképzelésem szüleménye a recept. Sok és finomabbnál finomabb receptet kívánok neked. És persze nem utolsó sorban csokoládét is : ) Enik?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.