r
Nosalty Logó

Vöröslencsés csicseriborsóleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Vöröslencsés csicseriborsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 553 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2209 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1765.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1237 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    700 micro
Összesen 553 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7061.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    4884 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    77 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    791 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2313 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    222 micro
  • β-karotin
    4946 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2802 micro
Összesen 2209 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    242 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát.
  2. Keverjük hozzá a köményt és a paprikát folyamatosan.
  3. Adjuk hozzá a lencsét, amit 5 órán át áztattunk.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd az alaplével felöntjük.
  5. Megfőzzük, és utána botmixerrel pürésítjük, majd a csicseriborsót hozzáadva főzzük tovább néhány percig, végül sózzuk, borsozzuk.
  6. A legvégén keverjük bele a joghurtot, és az apróra vágott petrezselymet, majd tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3911
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vöröslencsés csicseriborsóleves
Zsuzsamama56 320 recept

Szeretem a különleges leveseket, és ez is a kedvenceink közé tartozik, mert tápláló és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek