Nosalty Logó

Paradicsomszószos töltött paprika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Il-di.
Paradicsomszószos töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikához

A paradicsommártáshoz

Összesen 440 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikához

A paradicsommártáshoz

Összesen 2200 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikához

A paradicsommártáshoz

Összesen 67 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    528 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    361 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1285 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    36148 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 440 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2551.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1228 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2640.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1805 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    854 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    6424 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    180740 micro
  • Lut-zea
    3130 micro
Összesen 2200 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5554 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

A paprikához

A paradicsommártáshoz

Elkészítés

A paprikához

  1. Paprikák magházát, szárát eltávolítjuk. A keletkezett üregbe töltjük a tölteléket. A paprika csúcsán egy kis vágást ejtünk, hogy töltéskor a levegő el tudjon távozni. (Télen nem biztos, hogy hozzá tudunk jutni TV paprikához, ezért én nyáron kicsumázva, egymásba dugva, zacskózva lefagyasztom. Ha ehhez az ételhez szottyan kedvem, csak előveszem, és felengedés nélkül megtöltöm és főzöm.)
  2. Zsíron megdinszteljük a reszelt hagymát, és amikor kihűlt,összekeverjük a töltelék többi hozzávalóival.
  3. Megtöltjük a paprikákat. Mutatóujjunkat beledugva kinyomódik a fölösleges töltelék, így marad hely a rizs térfogat növekedéséhez. Ha van maradék töltelék, abból gombócokat készítünk.
  4. Olajból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Felöntjük paradicsomlével, sózzuk. Hozzáadjuk a zellerzöldet és felforraljuk, majd a paprikákat beletesszük és újraforrástól kb. 1 órán át főzzük. Egy kis darabot levágva megkóstoljuk, hogy megfőtt-e kellően. Ha igen, ízesíthetjük cukorral. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kis vízzel hígíthatjuk, és újra felforraljuk.
  5. Tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 139793
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Ajánló

Főtt burgonyával is tálalhatjuk, de anélkül is nagyon finom és laktató.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bevált családi recept. Nekem ez az igazi.

Hozzászólások

Hozzávalók

A paprikához

A paradicsommártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.