Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika ahogy Lilienna készíti

Töltött paprika ahogy Lilienna készíti
Töltött paprika ahogy Lilienna készíti
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám tökéletes töltött paprikája. Friss kenyérrel isteni finom.

hozzávalók / 4 adag

Gombócokhoz

Szószhoz

ajánlat

A rántáshoz annyi olajat, lisztet és fűszerpaprikát tehetünk, ahogy látjuk, én csak egy körülbelüli mennyiséget írtam.

Szólj hozzá!

elkészítés

Gombócokhoz:

  1. Tokozzuk ki a paprikát, és tegyük bele egy nagy műanyag edénybe a húst.
  2. Aprítsuk fel a hagymát, adjuk hozzá a húshoz, továbbá a rizst, a fűszerpaprikát, a borsot, a tojást és a sót, majd jól gyúrjuk össze az egészet. Aki szeretné és van rá ideje, az be is teheti a hűtőbe, hogy jól összeérjenek a fűszerek.
  3. A paprikákat megtömjük a hússal, hústűvel szurkáljuk be őket, a maradékból pedig formáljunk közepes gombócokat.
  4. Tegyük bele egy lábasba őket, öntsük fel vízzel, hogy jól ellepje, tegyük rá a fedőt, és rakjuk fel főni.
  5. Hagyjuk forrni, és ha már a hús és a rizs és megfőtt, akkor zárjuk el alatta a tüzet, a fedő továbbra is maradhat rajta.

Szószhoz:

  1. Csináljuk meg a rántást, majd engedjük fel fél liter főzőlével, amiben a gombócokat főztük. Majd adjuk hozzá a paradicsomlét, ha igényel, akkor még levet, a sót és a cukrot.
  2. Rakjuk bele a szószba a kész gombócokat és a töltött paprikát, hagyjuk forrni egyet, majd vegyük le a tűzről.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 255
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilienna

Mióta szakács: 2013.12.22.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgombócok, paprikába töltött húsgombócok paradicsomszószban, paprikába töltött húsgombócok paradicsomos mártásban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

827
darált sertéshús 1 kg
fűszerpaprika 2 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
tv paprika 6 db
tojás 1 db
rizs 1 bögre
paradicsomlé 5 dl
0 ízlés szerint
cukor 1 ek
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint