r
Nosalty Logó

Paradicsomos sajttorta

Becsei Ágnes
Paradicsomos sajttorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

326
Kalória
12g
Fehérje
22.8g
Szénhidrát
20.7g
Zsír
83.7g
Víz
95.1g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 326 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 326 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    165.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4851 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    2110 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1702 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    182.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    669.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1392 micro
  • α-karotin
    412 micro
  • β-karotin
    2546 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    10294 micro
  • Lut-zea
    1712 micro
Összesen 2608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    818 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet sóval, 5 ek vízzel és a vajjal sima tésztává gyúrjuk. Ha túl száraz, cseppenként még egy kevés vizet gyúrunk bele. A tortaformát úgy béleljük ki a tésztával, hogy 3 cm magas pereme is legyen. 30 percig hűtjük.
  2. A sütőt 230 fokra előmelegítjük. A töltelékhez a hagymákat apróra vágjuk, és olajban üvegesre pároljuk, majd kihűtjük.
  3. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, és karikákra vágjuk. (Én nem hámoztam meg.)
  4. A bazsalikomot csíkokra szeljük. A tojást, a tejet, néhány csepp tabascót és a hagymákat összekeverjük.
  5. A tésztát takarjuk le alufóliával, és 5 percig süssük (gáz 5. fokozat), majd vegyük le az alufóliát, és süssük még 5 percig.
  6. A sütő hőfokát mérsékeljük 160 fokra, a tésztát a sajt 3/4 részével megszórjuk, majd a paradicsomszeleteket ráfektetjük sűrűn egymás mellé, megsózzuk, megborsozzuk.
  7. A tojásos tejet ráöntjük, és a bazsalikomot, valamint a maradék sajtot rászórjuk. A sütőben kb. 40 percig sütjük.
  8. Kivesszük, 10 percig hűlni hagyjuk, majd 8 szeletre vágjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 33 x 27 x 4

Egy régebbi receptkártyáról van ez a recept.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...