r
Nosalty Logó

Paradicsomos-pestos levél

Gizi
Paradicsomos-pestos levél
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Diós-bazsalikomos pesto

Összeállítás

660
Kalória
19.1g
Fehérje
32.3g
Szénhidrát
52.4g
Zsír
129g
Víz
100.4g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Diós-bazsalikomos pesto

Összeállítás

Összesen 660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Diós-bazsalikomos pesto

Összeállítás

Összesen 2641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Diós-bazsalikomos pesto

Összeállítás

Összesen 252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    129 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    939 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    209.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4079 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    1391 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    516 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    544 micro
  • α-karotin
    412 micro
  • β-karotin
    3754 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4110 micro
Összesen 2641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    983 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

Diós-bazsalikomos pesto

  1. A bazsalikomhoz adjuk hozzá a diót, a reszelt füstölt sajtot (v. parmezánt), az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítsük. (ha szükséges még adhatunk hozzá olívaolajat)

Összeállítás

  1. A leveles tésztát tekerjük ki a papírral együtt, majd vágjuk fel ízlés szerint.
  2. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a feldarabolt tésztát.
  3. Ezután a szélektől kb. 1 cm-es csíkot elhagyva, kanalazzuk rá a diós pesztót, helyezzük rá a felkarikázott paradicsomot.
  4. A tojássárgához adjuk hozzá a tejet, villával verjük fel, majd kenjük le vele a szabadon hagyott tésztaszéleket.
  5. Ezután ízlés szerint szórjuk meg reszelt füstölt sajttal, mielőtt betennénk a sütőbe.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőfokon kb. 30 perc alatt süssük szép aranyszínűre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem.)
  7. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
  8. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg friss bazsalikommal, majd langyosan kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...