Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos buci

Sajtos buci
Sajtos buci
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (59)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs annál jobb mint reggel finom péksütemény illatára ébredni...főleg, ha nem nekünk kell felkelni miatta. Ma reggel nekem kellett, de nem bántam mert öröm volt nézni ahogy a családom lakmározta befelé a sajtos bucikat hideg tejjel.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Hideg tejjel még langyosan frissen fogyasszuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben kevés cukor hozzáadásával megfuttatjuk.
  2. A lisztet összedolgozzuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tejfölt, tojást, sót, cukrot, és az élesztőt is.
  3. A tésztát jól összegyúrjuk, kétszer hajtogatjuk, minden hajtogatásnál megszórjuk 5-5 dkg durvára reszelt sajttal.
  4. Kinyújtjuk kb. 2 cm-es vastagságra, a tetejét megkenjük tojás sárgájával.
  5. Megszórjuk reszelt sajttal, majd téglalap alakúra szeleteljük.
  6. Kivajazott tepsibe rakjuk, majd hideg sütőbe tesszük.
  7. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
  8. A felmelegedéssel együtt 45 perc alatt elkészül.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x24 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 27 705
elküldve: 13
receptkönyvben: 973
elkészítve: 28/45
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos stangli, hajtogatott sajtos stangli

Hozzászólások (59)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hencsa
Hencsa Sat, 2013-08-24 12:00

Tegnap készítettem el, ma is nagyon finom!Csak ajánlom mindenkinek, egyszerű, gyors, úgy is hogy hajtogatni kell, de azt nem szabad kihagyni, mert eszméletlen szép lesz tőle, és az állaga..., mennyei, kezdők is nyugodtan vágjanak bele, hajtogatástól sokan tartanak, pedig ha egyszer nekifognak, megmosolyogják....:-) Köszönet a receptért, üdv!

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2013-08-24 13:42

Kedves Hencsa!
Örülök hogy tetszett a recept.És a hajtogatás tényleg nem nagy szám.Üdv:Bogi :)

niky2511
niky2511 Sun, 2012-11-11 16:32

szia
az lenne a kérdésem , hogy finom liszt helyett jo a sütemény liszt is? köszi

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Wed, 2012-10-17 11:24

Kedves Bogi!
Megsütöttem és isteni finom lett!! Sokszor fog szerepelni az asztalunkon.
Mivel nagyon szeretjük a hagymát nem tudtam megállni, hogy a sajt mellé ne tegyek bele apróra kockázott hagymát is. Nem rontotta el :)
Köszönöm a receptet!
Szép napot.
Üdv: Alkonyat

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2012-10-17 20:31

Kedves egészségetekre!
Nagyon örülök hogy ízlett és köszönöm hogy megírtad!
Szép napot,estét!
Bogi

Döme-Ádám
Döme-Ádám Fri, 2012-08-24 15:50

Kedves Bogi!
A hosszú hétvégéről hazaérve 4 db száraz kifli árválkodott itthon, amit melegszendvicsként vacsira el is készítettem kis családomnak. Majd belém hasított a felismerés: De mi lesz holnap reggelire??? Ekkor ültem le a neten ötletet keresni valami gyors harapnivalóhoz, s találtam rá a receptedre. Pillanatok alatt összeállítottam a tésztát este 10-kor, s betettem a hűtőbe pihenni, így reggel már csak frissen sütni kellett. A család a fenséges illatokra boldogan ébredt, a lassan 80 éves Édesapám azt mondta: "úgy érezte, hogy egy látványpékségben jár".
Nagyon köszönöm ezt a kiváló receptet, fele mennyiséggel dolgoztam (6db lett), füstölt sajtot reszeltem a tésztába a hajtogatáskor, s nekem elég volt kb. 30-35 perc sütés is légkeveréssel 180 fokon.
Azóta újabb változat is elkészült már a sikerre való tekintettel, melyben zöldfűszeres sajtkrémet kentem a rétegek közé, s csak a tetejét szórtam meg sajttal. Kirándulás alkalmával nagyon jó volt a szalámis szendvics helyett.

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2012-08-27 12:31

Nagyon örülök hogy sikerült boldoggá tenni a családodat ezzel a recepttel.
Jó egészséget kívánok nektek!
Üdvözlettel:Bogi

Turulmadár
Turulmadár Wed, 2012-03-28 19:04

Világbajnok kaja! Egyből két adaggal kezdtem. :) Köszönöm a receptet! Andi

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2012-03-29 06:55

Köszönöm!
Jól tetted hogy két adagot készítettél,mert tényleg finom.
Egészségetekre!
Bogi

Lillus96
Lillus96 Tue, 2012-03-27 21:57

Nagyon jó recept, isteni ez a tészta!:) Már 3x csináltam és mindenkinek nagyon ízlett, de újítottam kicsit és bacont is tettem bele, így is nagyon finom.:)

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2012-03-27 22:12

Hűűű! Bacont?
Az jó lehetett....én már a gondolattól is híztam egy kilót.:))))
Üdv:Bogi

MeliBubu
MeliBubu Sun, 2012-02-12 12:02

Egy dolgot módosítottam, mégpedig a anyagmennyiséget, pontosabban megdupláztam! Ez olyan nagyon finom, hogy 1 kg liszt alatt bele se kezdjetek! :D Köszönet a receptért! :)

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2012-02-13 17:24

Szia MeliBubu!
Azt veszem ki a szavaidból hogy nem csalódtál:))))
Örülök hogy ízlett és nagyon szívesen.
Üdvözlettel:Bogi

Zsuzsanna Pozderka
Zsuzsanna Pozderka Sat, 2012-02-11 23:58

Ma reggel megsütöttem, mégpedig ugy, hogy tegnap este elökészitettem és tepsibe tettem, ugyhogy reggel már csak a tojássárgát és a sajtot kellett rátenni. Reggel a hütöböl egyenesen a sütöbe ment, ahol kelhetett addig amig a sütö elérte a megfelelö höfokot. Nagyon finom lett!! Köszöntem.

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2012-02-13 17:22

Kedves Zsuzsanna!
Nagyon ötletesen megoldottad.
Örülök hogy tetszik a recept és nagyon szivesen.
Üdvözlettel:Bogi

iboca
iboca Sun, 2012-01-22 11:27

szia!
olyan problémám van hogy csak porélesztőm van itthon. azis jólesz hozzá?

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2012-01-23 10:01

Szia Iboca!
Én a friss élesztőt részesítem előnyben de ha jó fajta porélesztőd van azzal is jó lehet.
Ha elkészült írd meg.
Üdv:Bogi

iboca
iboca Mon, 2012-01-30 23:31

hello
hát meglett és nem kellett sok idő neki és elis fogyott :)

oSourcherryo
Sourcherry / oSourcherryo Fri, 2011-11-25 17:08

Annyira, de annyira nagyon tetszik ez a recept! Már vagy egy hónapja meg szeretném csinálni. :) Annyi kérdésem lenne, hogy másnap reggel is puha lesz ha este csinálom meg? Vagy milyen megoldás lehetséges még? Tészta éjszakára a hűtőbe? Vagy az nagyon elrontaná?

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2011-11-25 22:09

Kedves o.........o!:o)
Ez frissen melegen a legjobb ezért én is betenném inkább a tésztát a hűtőbe és másnap reggel csak kivenném,kicsit pihentetném mert hidegen nehezebb vele bánni és aztán be a sütőbe.
Már épp eleget vártál,próbáld csak ki a hétvégén.
Örömmel olvasnám a véleményedet is milyen volt a hűtős megoldás.
Kellemes hétvégét!
Üdvözlettel:Bogi

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2011-11-25 00:10

Kedves Tenger!
Jól látod nem kell keleszteni.
Jó szívvel ajánlom ezt a receptet neked kipróbálásra.
Szép estét!
Bogi:o)

Noncsi_
Noncsi_ Sat, 2011-07-30 19:48

Sziasztok!

Variáltam kicsit a recepten, gondoltam megosztom Veletek.
A tészta belsejébe házi túrót kentem. Ebből elég egy réteg, mert elég tömény amúgy is. A tetejére a sajt alá apró kockákra vágott lilahagymát szórtam, miután megkentem a tojássárgával, majd rá a reszelt sajtot.
Most sült ki az első adag és egyszerűen isteni!
Bogi, annyira hálás vagyok ezért a sajtos buci receptért! Már 3-szor megsütöttem és mindenki imádja.
Jó sütögetést mindenkinek :)
Noémi

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2011-07-30 20:39

Kedves Noncsi!
Ez remek ötlet.Nagyon szeretem a lilahagymát és nekem is van házi túróm kipróbálom majd.
Örülök hogy bevált neked a recept.
Üdv:Bogi:o)

Noncsi_
Noncsi_ Sat, 2011-07-23 17:24

Kedves Bogi,

Ez a süti valami isteni! Épp most készítettem el, és nagy sikere lett! Köszönöm a receptet, felvettük a máskor is elkészítendő ételek listájára :)

machtob
machtob Thu, 2011-07-07 20:22

mindig azt hittem, hogy a hajtogatós tészták nem nekem valóak...
ezzel a tésztával öröm volt dolgozni, nagyon jó recept, isteni a végeredmény! köszönöm :-)

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2011-07-07 21:38

Amikor egy ételt örömmel és jókedvvel készítünk biztos a siker!Nagyon szívesen!!!!!!:)

lulesz
lulesz Sun, 2011-06-19 13:57

A tojássárgája a tésztájába megy vagy a tetejére? Mert a receptből nem derül ki, de úgy gondolnám azzal lesz megkenve. Vagy nem?! Sürgős lenne!!!!!!!!!

nemtalalt
Nemtalalt / nemtalalt Tue, 2011-06-07 18:26

Szia!
Én rögtön több adagot sütöttem, mert tetszett a recept. Nem csalódtam!!! Nagyon finom!!! És sokáig puha marad.
Köszönöm! :-)
Kriszta

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-06-08 18:11

Kedves Kriszta!
Örülök hogy tetszett,és köszönöm hogy jelezted.
Üdv:Bogi

Balog Anikó
Balog Anikó Tue, 2011-01-25 11:35

Hétvégén én is ezzel leptem meg a családomat reggelire. Imádták!!!!!
Köszi a receptet!

Anikó

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-01-21 09:50

Kedves Bogi!
Tiéd lett 2011. január 20. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2011-01-20 20:07

Kedves Bogi!
Ezt nemrég megsütöttem, és nagyon finom lett :)) Köszi a receptet! :)
Üdv: Flóra

823
finomliszt 50 dkg
margarin 17 dkg
tejföl 175 g
élesztő 2.5 dkg
tojás 1 db
tej 0.5 dl
3 kk
cukor 1 teáskanál
trappista sajt 10 dkg
tojássárgája 1 db
trappista sajt 5 dkg