Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos padlizsán tzatzikivel

Paradicsomos padlizsán tzatzikivel
Paradicsomos padlizsán tzatzikivel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nyaralás alkalmával lestem el, azóta rendszeresen elkészítem. Kiváló vegetáriánus étel, könnyű és finom. 

hozzávalók / 4 adag

Paradicsomos padlizsán

Tzatziki

Szólj hozzá!

elkészítés

Paradicsomos padlizsán

  1. A padlizsánt feldaraboljuk és megsózzuk, állni hagyjuk 10 percet. Finomra vágjuk a vöröshagymát, és felszeleteljük a paradicsomot.
  2. Egy magasabb falú serpenyőben olajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, rádobjuk a padlizsánt, majd pár perc után a paradicsomot és paradicsomszószt.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, ízlés szerint korianderrel, és addig pirítjuk, amíg a paradicsomszósz teljesen elveszti a víztartalmát, hozzáadunk egy csipetnyi cukrot is, ha a paradicsomunk túl savanyú lenne.

Tzatziki

  1. A megtisztított uborkát durvára reszeljük vagy Julienne-re vágjuk. Enyhén megsózzuk, majd az uborkalevet kinyomjuk belőle.
  2. A görög joghurtot jól kikeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az uborkát, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 523
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

konyha: görög
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

padlizsán uborkasalátával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

294
padlizsán 3 db
paradicsom 3 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
koriander 1 csipet
olívaolaj 2 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
paradicsomszósz 1 dl
cukor 1 csipet
görög joghurt 500 ml
fokhagyma 4 gerezd
kígyóuborka 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint