Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű paradicsomos káposzta

Egyszerű paradicsomos káposzta
Egyszerű paradicsomos káposzta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az óvodában még utáltuk, de mára nagy kedvenc lett a klasszikus, retro paradicsomos káposzta.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Stefánia vagdalt vagy fasírt, ha igazi menza-élményre vágyunk :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát egy fazékba tesszük az apróra vágott vöröshagymával együtt.
  2. Felöntjük a paradicsomlével és a vízzel.
  3. Lefedve jó fél órán át főzzük közepes lángon. Sózzuk, hozzáadjuk a cukrot. Ha a káposztát harsanósabban szeretjük, hagyjuk, akkor el is készültünk, ha jól megfőzve, szétesősen, akkor egy negyed órát még rotyogtatjuk.
  4. Mielőtt elkészül, egy kisebb serpenyőben megmelegítjük az olajat, beleszórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. 2 deci langyos vízzel felöntjük, majd csomómentesre keverjük, és a főzelékhez adjuk (ezt a lépést amúgy ki is hagyhatjuk, ha nem szeretjük a rántást, ez esetben kicsit hígabb lesz a főzelékünk).
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 78 804
elküldve: 2
receptkönyvben: 145
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 2

szakács

csipetnyirecept

Mióta szakács: 2019.08.03.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagyományos paradicsomos káposzta, paradicsomos káposzta egyszerűen

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

164
káposzta 50 dkg
paradicsomlé 5 dl
víz 2 dl
0 ízlés szerint
cukor 2 ek
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
vöröshagyma 1 kis db
víz 2 dl