r
Nosalty Logó

A legegyszerűbb paradicsomos káposzta

NapsütötteVidékünkön
A legegyszerűbb paradicsomos káposzta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

198
Kalória
6.6g
Fehérje
32.5g
Szénhidrát
7g
Zsír
431.7g
Víz
-
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
16.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 794 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    1222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    431.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 198 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6207.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    4888 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1726.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    369 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    638 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    2927 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    138950 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 794 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6481 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 37 kcal

Elkészítés

  1. A friss fejes káposztát megmossuk, majd félbevágjuk és két-két befelé irányuló mozdulattal eltávolítjuk a torzsát. Ezután felcsíkozzuk és egy közepes méretű lábosba tesszük. Ha van kéznél káposztagyalu, ezt is használhatjuk a káposzta feldolgozásához.
  2. A vöröshagymát tisztítás után apró kockákra, vagy ízlés szerint félbe, majd csíkokra vágjuk. Ezt is a káposztához tesszük.
  3. Teszünk a lábosba még egy kevés (olyan 2-3 deciliter) vizet, és megszórjuk sóval, borssal és őrölt köménnyel. Alacsony hőn főzni kezdjük. A fűszerezéssel vigyázzunk: becsapós lehet a káposzta térfogata, hiszen soknak tűnik, de hamar összeesik - csak kevés fűszerrel kezdjünk és szükség esetén tovább tudjuk fűszerezni.
  4. A káposzta, attól függően, hogy nyári vagy őszi, de nagyjából fél óra alatt puhára fő. Félidőben hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot és jól elkeverjük, ezzel főzzük tovább. Ezalatt elkészítjük a rántást.
  5. Kis, nyeles láboskában étolajat hevítünk, majd beleszórjuk a lisztet és habverővel pirulásig kevergetjük alacsony lángon. Ezután hideg vízzel engedjük fel és a paradicsomos káposztához öntjük. Jól megkeverjük.
  6. Néhány perc főzés után a paradicsomos káposzta elkészült. Tálalhatjuk házi fasírttal, sült virslivel vagy akár csirkemellrolóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

A kedvenc paradicsomos káposztám. A receptje már fent van a Nosalty oldalán a hideg sertéssült feltéttel, de szerettem volna önállóan és részletesebben is megmutatni. Sokan nyári káposztával készítik, mert az a kedvenc, én mégis az őszi tárolható káposztával szeretem jobban, szerintem roppanósabb. Fokhagymát én nem használok hozzá, mert szerintem elrontja, de, ha valaki kedveli, tegye csak bele, a tippemet azért megosztom. A legegyszerűbb paradicsomos káposzta: nincs semmi extra hozzávaló benne, egy órán belül elkészül és elárulom, hogy nagyon finom is. Nem hiába főzöm sokadjára.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek