r
Nosalty Logó

A legegyszerűbb paradicsomos káposzta

NapsütötteVidékünkön
A legegyszerűbb paradicsomos káposzta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

198
Kalória
6.6g
Fehérje
32.5g
Szénhidrát
7g
Zsír
431.7g
Víz
-
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
16.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 794 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    1222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    431.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 198 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6207.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    4888 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1726.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    369 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    638 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    2927 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    138950 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 794 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6481 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 37 kcal

Elkészítés

  1. A friss fejes káposztát megmossuk, majd félbevágjuk és két-két befelé irányuló mozdulattal eltávolítjuk a torzsát. Ezután felcsíkozzuk és egy közepes méretű lábosba tesszük. Ha van kéznél káposztagyalu, ezt is használhatjuk a káposzta feldolgozásához.
  2. A vöröshagymát tisztítás után apró kockákra, vagy ízlés szerint félbe, majd csíkokra vágjuk. Ezt is a káposztához tesszük.
  3. Teszünk a lábosba még egy kevés (olyan 2-3 deciliter) vizet, és megszórjuk sóval, borssal és őrölt köménnyel. Alacsony hőn főzni kezdjük. A fűszerezéssel vigyázzunk: becsapós lehet a káposzta térfogata, hiszen soknak tűnik, de hamar összeesik - csak kevés fűszerrel kezdjünk és szükség esetén tovább tudjuk fűszerezni.
  4. A káposzta, attól függően, hogy nyári vagy őszi, de nagyjából fél óra alatt puhára fő. Félidőben hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot és jól elkeverjük, ezzel főzzük tovább. Ezalatt elkészítjük a rántást.
  5. Kis, nyeles láboskában étolajat hevítünk, majd beleszórjuk a lisztet és habverővel pirulásig kevergetjük alacsony lángon. Ezután hideg vízzel engedjük fel és a paradicsomos káposztához öntjük. Jól megkeverjük.
  6. Néhány perc főzés után a paradicsomos káposzta elkészült. Tálalhatjuk házi fasírttal, sült virslivel vagy akár csirkemellrolóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

A kedvenc paradicsomos káposztám. A receptje már fent van a Nosalty oldalán a hideg sertéssült feltéttel, de szerettem volna önállóan és részletesebben is megmutatni. Sokan nyári káposztával készítik, mert az a kedvenc, én mégis az őszi tárolható káposztával szeretem jobban, szerintem roppanósabb. Fokhagymát én nem használok hozzá, mert szerintem elrontja, de, ha valaki kedveli, tegye csak bele, a tippemet azért megosztom. A legegyszerűbb paradicsomos káposzta: nincs semmi extra hozzávaló benne, egy órán belül elkészül és elárulom, hogy nagyon finom is. Nem hiába főzöm sokadjára.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Megkezdődött a karácsonyi édességek akciózása: az Aldi, a Spar és...

Valószínűleg nektek sem kerülte el a figyelmeteket, hogy a szupermarketek sorait már ellepték a karácsonyi édességek, köztük a mikuláscsokik, szaloncukrok, különleges kekszek, puszedlik, stollenek és társaik. Bár még csak november dereka van, már akciókra csaphatunk le, ha szeretnénk időben betárazni az adventi és ünnepi időszakra.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...