r
Nosalty Logó

Paradicsomos-gombás csirkeragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lezsik
Paradicsomos-gombás csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 502 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2005 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 124 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5046 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 502 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.5 g

Zsír

  • Összesen
    138.2 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2771.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1255.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1203 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1052 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1815 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    20184 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 2005 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1241 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, és a liszttel összeforgatjuk. A gombát megtisztítjuk, és felvágjuk. A fokhagymákat megpucoljuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a vaj felét, és a húst fehéredésig pirítjuk. Majd kiszedjük egy szedőkanállal.
  3. Közben egy másik serpenyőben nagyon lassú tűzön megpároljuk a 3gerezd megtisztított fokhagymát a vaj másik felén.
  4. A húsról visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a felszeletelt gombát.
  5. Közben a paradicsomkonzervet leturmixoljuk a fűszerekkel.
  6. Ha a gomba megpirult, hozzáadjuk a turmixolt paradicsomot és a sűrített paradicsomot is. Majd kb. 15 percig rotyogtatjuk fedő alatt.
  7. A legvégén a fokhagymás vajat is belekeverjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16056
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 14.

Ajánló

Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt és összevágott petrezselyemzöldet is. Nálunk köretként a héjában főtt, majd olajjal sütőben pirosra sült krumpli a menő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stahl Judittól láttam az eredeti receptet. Kicsit alakítottunk rajta, de nagyon szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek