Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargányás-tejszínes csirke

Vargányás-tejszínes csirke
Vargányás-tejszínes csirke
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors ebédet szerettem volna, mint annyiszor már. Szétnéztem a hűtőmben és a polcokon, és ezt kapkodtam össze. Nagyon jó kísérője volt az aszalt paradicsomos tésztám.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk.
  2. A csirkét és a gombát hasonló méretűre vágjuk (nem kell félni, a nagyobb darab gombáról tudjuk, mit eszünk), ahogy ízlésünk kívánja.
  3. A felszabott csirkehúst a megpirított hagymára dobjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és tovább pirítjuk néhány percig, majd a gombát hozzáadva tovább pirítjuk újabb 2-3 percig, és csak ekkor engedjük fel a borral. Fedő nélkül forraljuk, közepes lángon kb. 10 percig, hogy elszálljon a bor alkoholtartalma.
  4. Felengedjük a tejszínnel, és tovább forraljuk vele 4-5 percig, míg jól besűrűsödik a mártás.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 849
elküldve: 5
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vargányás-tejszínes csirke aszalt paradicsomos tésztával, gombás-tejszínes csirke, tejszínes-gombás csirke tésztával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

459
csirkemell filé 60 dkg
fehér hagyma 1 nagy db
napraforgó olaj 2 ek
vargánya gomba 25 dkg
sáfrány 3 szál
csipkebogyó 5 db
borókabogyó 7 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 2 dl
főzőtejszín 2 dl