Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-fokhagymás csirkecomb

Gombás-fokhagymás csirkecomb
Gombás-fokhagymás csirkecomb
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan, egyszerűen elkészülő finomság.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat megmossuk, besózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és olajjal kikent tepsibe fektetjük. Aláöntjük a vizet, és fóliával letakarva kb. 30 percig sütjük.
  2. Kevés olajon a gombát megdinszteljük, és ízlés szerint sózzuk.
  3. A tejszínt kikeverjük a tejföllel, liszttel, zúzott fokhagymával. Az így keletkezett szószt ráöntjük a gombára, és pár perc alatt összeforraljuk. Ezt követően adjuk hozzá a vágott petrezselyemzöldjét.
  4. Ezt a masszát a húsra kenjük, és fólia nélkül további 10 percig még sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 478
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-tejszínes csirke, gombás csirkecomb

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

frankaranka
frankaranka Mon, 2017-08-28 09:09

Köszönjük a receptet, igazánnagyon finom lett! (pluszban még kakukkfűvel és majorannával is fűszereztünk)

557
csirke felsőcomb 6 db
gombakonzerv 1 db
fokhagyma 5 gerezd
főzőtejszín 2 dl
tejföl 2 ek
finomliszt 1 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek
víz 1 dl
petrezselyem 1 csokor