r
Nosalty Logó

Paprikás lisztben sült hal burgonyasalátával

Tímejjja
Paprikás lisztben sült hal burgonyasalátával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A halhoz

A burgonyasalátához

1387
Kalória
55.8g
Fehérje
72.4g
Szénhidrátok
99.1g
Zsír
525.5g
Víz
181.3g
Koleszterin
7g
Rost
11.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A halhoz

A burgonyasalátához

Összesen 1387 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A halhoz

A burgonyasalátához

Összesen 5535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A halhoz

A burgonyasalátához

Összesen 159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    1640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    525.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1387 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.2 g

Zsír

  • Összesen
    396.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11640.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    385 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    3161 mg
  • Nátrium
    6561 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    2101.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    360 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    725 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1198 micro
  • β-crypt
    261 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 5535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

A halhoz

  1. A burgonyát megpucoljuk, ízlés szerint kockára vagy karikára daraboljuk. Sós vízben megfőzzük.
  2. Amíg hűl a burgonya, elkészítjük a mártást. A hozzávalókat alaposan elkeverjük.
  3. Ha nagyjából kihűlt a burgonya, hozzákeverjük az öntetet, és hagyjuk tovább hűlni, esetleg hűtőbe tesszük.
  4. A halat előző nap kivesszük a fagyasztóból, és lassan kiolvasztjuk. Kicsit leöblítjük, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, és ízlés szerinti darabokra vágjuk, picit sózzuk.
  5. A lisztben alaposan elkeverjük a paprikát, beleforgatjuk a halszeleteket, és forró olajban pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 perc

A burgonyasaláta akkor lesz a legfinomabb, ha teljesen kihűlt. 1-2 kisebb fej vörös- vagy lilahagymát szeletelhetünk bele.

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...