r
Nosalty Logó

Halfilé almaraguval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Halfilé almaraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1070 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4278 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 1070 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.4 g

Zsír

  • Összesen
    324.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4150.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1224 mg
  • Nátrium
    1786 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    996.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 4278 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halfiléket megsózzuk, és 30-40 percig állni hagyjuk.
  2. Ez idő alatt elkészíthetjük az almás ragut. Ehhez a paprikákat, a sonkát és az almát apró kockákra vágjuk.
  3. Vajat olvasztunk, rátesszük a paprikakockákat, majd megszórjuk finomra metélt rozmaringgal. Pár percig dinszteljük, aztán hozzáadjuk a sonkát és az almát.
  4. Együtt pároljuk tovább, majd felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, és ezután keverjük hozzá a krémsajtot. Végül kevés sóval és fehérborssal fűszerezzük.
  5. A halszeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük. Petrezselymes burgonyával és az almaraguval tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8352
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 21.

Ajánló

Ezt az almaragut akár más húsok mellé is tálalhatjuk, sőt, párolt rizzsel párosítva is remek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor készítek halat, és szeretem változatosan feltálalni. Ez a recept egy kis cetlire jegyzetelve sokáig várakozott arra, hogy egyszer elkészítsem, ám amióta sorra került, azóta rendszeresen van terítéken.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek