r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli gazdagon glutén-, tej- és tojásmentesen

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paprikás krumpli gazdagon glutén-, tej- és tojásmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

paprikás krumpli

glutén- és tojásmentes galuska

Összesen 827 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

paprikás krumpli

glutén- és tojásmentes galuska

Összesen 3306 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

paprikás krumpli

glutén- és tojásmentes galuska

Összesen 99 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3135.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    2506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    717 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    1794 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 827 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    122.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12543 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    10023 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2096.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    2869 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    7175 micro
  • Lut-zea
    2026 micro
Összesen 3306 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    217 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

paprikás krumpli

glutén- és tojásmentes galuska

Elkészítés

paprikás krumpli

  1. Felolvasztjuk a kókuszolajat, majd ha már meleg, hozzáadjuk a felaprított hagymát, és megdinszteljük. Ha a hagyma kész, beletesszük a vékony csíkokra vágott paprikát és apró kockákra vágott paradicsomot. Alacsony lángon addig dinszteljük tovább, amíg a paprika és paradicsom teljesen "szétesik".
  2. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és 1 ek pirosaranyat (csemege), jól elkevergetjük, majd levesszük a tűzről, és rászórjuk a fűszerpaprikát is. Alaposan elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, egyet rottyan, és egy kis vizet öntünk hozzá.
  3. Ekkor mehet bele a hasábokra vágott burgonya, adagolás közben folyamatosan kevergetjük, hogy a paprikás alap mindenhol érje a burgonyánkat. Majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a burgonyát. Most mehet hozzá a só és kolbászkarikák. Lefedjük.
  4. Felforrástól számítva kb. 50-60 perc alatt lesz készen. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a karikákra vágott virslit, és újra lefedjük.
  5. Ha kész, hozzákeverjük a galuskát, még egyet rottyantunk az egészen, és azonnal tálalható. :)

glutén- és tojásmentes galuska

  1. Míg a paprikás krumpli fő, addig elkészítjük a galuskát. Vizet forralunk. Amíg a víz forr, összeállítjuk a galuska-keveréket.
  2. Szaffi Free Nokedli Lisztkeveréket használunk - kimérjük, és hozzáadjuk a megfelelő mennyiségű sót, majd vizet. Alaposan elkeverjük.
  3. Ha felforrt a víz, kevés sót teszünk bele, és alacsonyra vesszük a lángot. Beleszaggatjuk a galuskát (én nem használok galuskaszaggatót, kávéskanállal szaggatok), majd magasabbra vesszük a lángot, és 1-2 percig főni hagyjuk. Ha kész, leszűrjük.
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3033
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 26.

Ajánló

Még finomabb friss savanyúsággal. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Glutén-, tej- és tojásmentesen étkezem - nagyon vágytam egy igazán finom paprikás krumplira, ami olyan mint az Anyukámé, íme: sikerült. Pont olyan lett. :)

Hozzávalók

paprikás krumpli

glutén- és tojásmentes galuska

Címlapról ajánljuk

További cikkek