Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös paprikás krumpli Bridge konyhájából

Tejfölös paprikás krumpli Bridge konyhájából
Tejfölös paprikás krumpli Bridge konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem ennél egyszerűbb, olcsóbb egytálétel aligha létezik. Sokan sokféleképpen készítik. Én mindig így készítem, és mi így szeretjük a legjobban.

hozzávalók / 6 adag

A krumplihoz

A habaráshoz

ajánlat

A legjobb kovászos uborkával fogyasztva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk a felhevített olajban. Majd gyorsan elkeverve hozzászórjuk a pirospaprikát, és azonnal felöntjük 1 dl vízzel.
  2. Ha a hagyma zsírjára sült, hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott burgonyát és a kicsumázott, apróra vágott paprikát, és jól átforgatjuk. 
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje, megsózzuk, és lefedve tovább főzzük.
  4. Közben karikára vágjuk a virsliket, és akkor adjuk a többihez, ha a burgonya már megpuhult.
  5. A tejfölt összekeverjük a liszttel és egy kis kiemelt lével, és behabarjuk az egészet.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 871
elküldve: 4
receptkönyvben: 116
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

bridge

Mióta szakács: 2012.08.12.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

virslis paprikás krumpli, paprikás burgonya füstölt virslivel, gyors és egyszerű krumplis egytál

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

422
burgonya 1 kg
vöröshagyma 2 db
paprika 2 db
füstölt virsli 40 dkg
fűszerpaprika 1 ek
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
víz 1 dl
víz 5 dl
tejföl 2 dl
finomliszt 2 evőkanál