r
Nosalty Logó

Papírban sült citromos lazac mustáros zöldbabbal

Lurpak
Papírban sült citromos lazac mustáros zöldbabbal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

437
Kalória
29.5g
Fehérje
14.4g
Szénhidrát
30.3g
Zsír
271.2g
Víz
122g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    271.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    843 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    542.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    1088 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    1686 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2255 micro
Összesen 873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A halat egy sütőpapírra tesszük, és rászeletelünk 3 db, nagyon vékony hideg vajat.
  2. Ráteszünk 3 vékony szelet citromot és 3 kakukkfű ágyacskát, majd becsomagoljuk a sütőpapírba.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  4. Közben egy serpenyőben megolvasztjuk a maradék vajat. Pár percig nagy lángon sütjük a rádobott zöldbabot, majd belekeverjük a magos mustárt. Akkor jó, ha a vaj és a mustár egyvelege krémesen bevonja a babot.
  5. Ha kész a lazac, a babbal együtt azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Könnyű, pillanatok alatt elkészíthető vacsora. www.lurpak.com/hu-hu/

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek