r
Nosalty Logó

Panzanella, a rusztikus olasz kenyérsaláta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vénusz
Panzanella, a rusztikus olasz kenyérsaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 829 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    1048 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    299 micro
  • β-karotin
    2156 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    7333 micro
  • Lut-zea
    2199 micro
Összesen 829 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    125.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8115.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    4192 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.8 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2032.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    559 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1048 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1194 micro
  • β-karotin
    8623 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    29332 micro
  • Lut-zea
    8795 micro
Összesen 3319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1056 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 118 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ciabattát nagyobb darabokra vagdossuk és a fűszeres olaj 3/4-ével alaposan meglocsoljuk, majd jól átforgatjuk, hogy minden hol érje.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kenyér kockákat és 180°C fokos sütőben 10 perc alatt ropogós, aranybarnára sütjük. Miután elkészült hagyjuk hűlni.
  3. Ez idő alatt feldaraboljuk a zöldségeket. Az uborkát felkockázzuk, a hagymát vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomokat rusztikus darabokra vágjuk.
  4. Következik az összeállítás: Egy tálba először a kenyérkockákat helyezzük el, majd jöhetnek rá darabolt zöldségek. Megszórjuk friss bazsalikom levelekkel és kapribogyóval. Összekeverjük az egészet.
  5. Végül a maradék olajból, balzsamecetből (sóval, borssal ízesítve) készítünk egy gyors dresszinget és ezzel is nagyon öntjük a salátánkat. Jó alaposan összeforgatjuk.
  6. A dresszing és a paradicsom leve tökéletes egyveleget alkot , ami beborítja a salátánkat. Friss, üde fogás, meleg nyári napokra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 8880
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 27.

Receptkategóriák

Panzanella, a rusztikus olasz kenyérsaláta
Vénusz 71 recept

Az olaszok a gasztronómia terén (is) az egyszerűség hívei. A friss alapanyagok használata és a könnyen elkészíthető ételek kombinációja mindig meghozta a várt sikert. Igy van ez ennél a saláta receptél is. Amellett, hogy költség hatékony és gyorsan összedobható, tartalmas és ínycsiklandozó étel. A neve: panzanella, ami egy rusztikus paradicsomos kenyérsaláta, sok bazsalikommal. Könnyed előételnek vagy egy szelet sült hallal, főételnek is kiváló.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk