Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Panzanella, a rusztikus olasz kenyérsaláta

Panzanella, a rusztikus olasz kenyérsaláta
Panzanella, a rusztikus olasz kenyérsaláta
nagyon gyors étel | szponzorált tartalom
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olaszok a gasztronómia terén (is) az egyszerűség hívei. A friss alapanyagok használata és a könnyen elkészíthető ételek kombinációja mindig meghozta a várt sikert. Igy van ez ennél a saláta receptél is. Amellett, hogy költség hatékony és gyorsan összedobható, tartalmas és ínycsiklandozó étel. A neve: panzanella, ami egy rusztikus paradicsomos kenyérsaláta, sok bazsalikommal. Könnyed előételnek vagy egy szelet sült hallal, főételnek is kiváló.

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ciabattát nagyobb darabokra vagdossuk és a fűszeres olaj 3/4-ével alaposan meglocsoljuk, majd jól átforgatjuk, hogy minden hol érje.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kenyér kockákat és 180°C fokos sütőben 10 perc alatt ropogós, aranybarnára sütjük. Miután elkészült hagyjuk hűlni.
  3. Ez idő alatt feldaraboljuk a zöldségeket. Az uborkát felkockázzuk, a hagymát vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomokat rusztikus darabokra vágjuk.
  4. Következik az összeállítás: Egy tálba először a kenyérkockákat helyezzük el, majd jöhetnek rá darabolt zöldségek. Megszórjuk friss bazsalikom levelekkel és kapribogyóval. Összekeverjük az egészet.
  5. Végül a maradék olajból, balzsamecetből (sóval, borssal ízesítve) készítünk egy gyors dresszinget és ezzel is nagyon öntjük a salátánkat. Jó alaposan összeforgatjuk.
  6. A dresszing és a paradicsom leve tökéletes egyveleget alkot , ami beborítja a salátánkat. Friss, üde fogás, meleg nyári napokra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 1 174
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vénusz

Mióta szakács: 2015.02.17.
32 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

821
kenyér 80 dkg
kígyóuborka 1 db
lila hagyma 1 nagy db
paradicsom 3 nagy db
koktélparadicsom 60 dkg
bazsalikom 1 csokor
kapribogyó 1 ek
napraforgó olaj 1 dl
balzsamecet 2 ek
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
rukkola 10 dkg