r
Nosalty Logó

Panettone biribarikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Panettone biribarikától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 727 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 7267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 727 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139 g

Zsír

  • Összesen
    264.6 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3915.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1899 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1103.6 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2061 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1389 micro
Összesen 7267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverünk egy tasak élesztőt és 5 dkg lisztet, lefedjük, 30 percig kelesztjük (nem lesz olyan habos, mint az igazi élesztővel).
  2. Egy nagy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a másik élesztőt, 3 dl langyos vizet, és összekeverjük, majd hozzáadunk 30 dkg lisztet, 3 tojást, a vaj felét, 10 dkg cukrot. Alaposan összekeverjük, letakarjuk, egy órát kelesztjük.
  3. Ezután adjuk hozzá a maradék lisztet, cukrot, vajat, tojást ,tojássárgát, van. cukit, sót. Jól átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük kb. másfél órát. (Én kézimixerrel kavartam-gyúrtam :elég híg volt, de miután megkelt, már jó lett az állaga).
  4. Kelesztés után belegyúrjuk a citrom-, a narancshéjakat, a gyümölcsöket, majd a formába helyezzük. (20 cm átmérőjű kapcsos tortaformába magasításként 2-3 réteg sütőpapírt tegyünk.) Majd hagyjuk megint egy órát kelni.
  5. Előmelegített sütőben15 percig 190 fokon, majd 170 fokra csökkentve a hőmérsékletet 45-50 percig süssük. Érdemes legalulra tenni, és egyből letakarni a tetejét. Tűpróba!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5038
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Ajánló

Reggelire gyerekeknek, felnőtteknek vagy a nap bármely szakaszában jól esik egy szelet belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy magazin oldalán találtam a receptet. Nem bántam meg! Nem szoktam instant élesztőt használni, pláne nem felfuttatni, de betartottam minden betűjét a receptnek, és isteni kalács lett belől! Amúgy szoktunk kapni ilyen "eredeti" olasz kalácsot, de ezek után az olyan mű ízű! Aki szereti, megszórhatja kakaóporos porcukorral is. Állítólag egy napot állni kell hagyni.... mi nem birtuk ki... isteni lett.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...