Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Panettone Papillon konyhájából

Panettone Papillon konyhájából
Panettone Papillon konyhájából
50 perc / sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megmaradt pár tojássárgája az előző sütiből, fel kellett használni...

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fél dl langyos tejben egy kiskanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk, hozzászitálunk 15 dkg lisztet és a többi tejet, összedolgozzuk, és 20 percig pihentetjük meleg helyen.
  2. Hozzáadjuk a maradék lisztet, sót, cukrot, a tojásokat, a felolvasztott vajat, a narancs lereszelt héját és kifacsart levét, sima, fényes tésztává dagasztjuk, és 45 percig hagyjuk kelni. Ekkor beleszórjuk az apróra vágott aszalmányokat, tejcsokit és diót, átgyúrjuk.
  3. Egy kisebb méretű kerek tortaformát kivajazunk, lisztezünk, a tésztát beletesszük és még 15 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 180°-on kb. 50 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 385
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

aszalt gyümölcsös kelt süti, olasz aszalt gyümölcsös kelt tészta, diós-csokis-gyümölcsös kelt süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

462
finomliszt 50 dkg
cukor 7.5 dkg
1 csipet
tojás 1 db
tojássárgája 4 db
vaj 15 dkg
tej 1.5 dl
élesztő 5 dkg
narancs 1 közepes db
vaníliás cukor 1 csomag
aszalt gyümölcsök 10 dkg
csokoládé 5 dkg
dió 5 dkg