Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palóc gulyás

Palóc gulyás
Palóc gulyás
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és elég egyszerű egytálétel. Zöldbabból használhatunk fagyasztottat és frisset is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsból pörköltet készítünk a következő módon: a sertéscombot és a hagymát felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk kevés olajon, meghintjük pirospaprikával, majd rátesszük a felkockázott húst. Megvárjuk, hogy kifehéredjen a hús, hozzárakjuk a sót, borsot, fokhagymát, leveskockát, pirosaranyat,  felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. Ha félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldbabot, felöntjük vízzel.
  3. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk. Ha már majdnem megfőtt a zöldbab is, a leveshez adjuk a krumplit is.
  4. Ha megfőtt minden, elkeverjük benne a tejfölt, megszórjuk kevés tárkonnyal, pár percig még forraljuk.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 263
össznézettség: 174 592
elküldve: 14
receptkönyvben: 477
elkészítve: 58/65
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tímejjja

Mióta szakács: 2012.01.14.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

palócleves, tárkonyos húsleves, tejfölös palócleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

LiluBoros
LiluBoros Fri, 2012-12-14 22:17

Nem vagyok oda a gulyáslevesért, de ez...valami félelmetesen finom lett!!! Köszi ;)

497
sertéscomb 60 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
zöldbab 50 dkg
burgonya 3 közepes db
tejföl 140 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 kávéskanál
leveskocka 1 db
tárkony 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek