r
Nosalty Logó

Palacsintába töltött chilis bab

NS
Palacsintába töltött chilis bab
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Chilis bab

Palacsinta

975
Kalória
60.5g
Fehérje
143.7g
Szénhidrát
18.5g
Zsír
321.7g
Víz
123.8g
Koleszterin
18.9g
Élelmi rost
18.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Chilis bab

Palacsinta

Összesen 975 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Chilis bab

Palacsinta

Összesen 3900 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Chilis bab

Palacsinta

Összesen 162 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2032.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    321.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    9000 micro
  • Lut-zea
    664 micro
Összesen 975 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8130.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    864 mg
  • Foszfor
    3387 mg
  • Nátrium
    2798 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    574.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

Víz

  • Összesen
    1286.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1675 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    1257 micro
  • β-crypt
    407 micro
  • Likopin
    36001 micro
  • Lut-zea
    2655 micro
Összesen 3900 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1494 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

Chilis bab

  1. A hagymákat felaprítva kevés zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst (ami lehet bolti vagy otthoni, én egy rész comb, egy rész lapockát szoktam összedarálni). Gyakran kevergetve megpirítjuk a darált húst, akkor jó, ha már pergős.
  2. Hozzáadjuk a paradicsomszószt (1 konzerv), a vörösbabot (1 konzerv) levével együtt és a kukoricát (1 konzerv), ebből csak 2 evőkanál levet teszünk hozzá. Beletörjük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórunk bele ízlés szerint chiliport (vagy rendes chilit is apríthatunk bele, ha van otthon).
  3. Folyamatosan kevergetjük, amíg szépen össze nem áll, ha nagyon elfövi a levét, ketchuppal pótoljuk, ebből én alapból jó 4 evőkanállal adok hozzá.
  4. A végén, ha kicsit túl savanykás, akkor vagy a kukorica levével vagy 1-2 teáskanál cukorral inkább az édesebb ízvilág felé lehet beállítani, persze ez ízlés kérdése.

Palacsinta

  1. A palacsintát úgy készítjük el, mint normál esetben. A hozzávalókat összetesszük, hagyjuk 20 percet pihenni a tésztát, majd kisütünk 15-20 palacsintát.
  2. Amikor már semmi sem túl forró, egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal. Egy palacsintát egy tányérra teszünk, szedünk bele jó 2 evőkanál chilis babot, majd összecsomagoljuk. Én a közepére halmozom a chilis babot, ráhajtom a palacsinta felső részét, erre az alsót, a két végét ezekre hajtom rá, majd egy határozott mozdulattal megfordítjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk őket (fontos, hogy az összehajtott része lefelé nézzen, mert szétnyílhat!).
  3. Tetejét ketchuppal díszítjük, és közepes hőfokon (150-170) 20 percig összesütjük. Tálaláskor ízlés szerint, lehet tejföllel, még ketchuppal vagy bármilyen szósszal enni, de akár magában is teljes.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Nagyon szeretem a mexikói kajákat, köztük a híres burrito-t is. Ennek kópiájára találtam ki a következő receptet, ami végül egy teljesen új ízvilágot teremtett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek