r
Nosalty Logó

Zabpalacsinta ahogy MásTészta készíti

MásTészta
Zabpalacsinta ahogy MásTészta készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

267
Kalória
12.2g
Fehérje
36.1g
Szénhidrát
7.6g
Zsír
107.6g
Víz
90g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2176 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    430.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 1064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. Keverjük össze a hozzávalókat, és hagyjuk nagyjából 20 percig békén a tésztánkat.
  2. Ha letelt a türelmi idő, neki lehet esni a pali sütésnek. Figyeljünk oda, ha a zab nagyon beszívta a vizet, akkor utólag még érdemes picit hozzáadagolni.
  3. Forrósítsunk fel egy palisütőt, és szép-körkörös mozdulatokkal tegyünk bele egy adag tésztát.
  4. Aki még nem sütött ilyet, az barátkozzon össze azzal, hogy a zab-palacsintáknak külön kis lelkük van: kissé vastagabbak, ámde laktatóbbak hagyományos társainál, és utálják, ha sütés közben noszogatják. Vagyis: alacsony lángon süssük, és ha már a széle barnul, akkor próbáljuk átfordítani. Ha jól megsült, ez könnyű hadművelet... vár... vár.... és ne akarjuk türelmetlenül feltúrni idő előtt!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

A hagyományos palacsinták ideje lejárt! Hiszen zabpehelyből némi nyitottsággal sokkal egészségesebb és laktatóbb palik születnek! Nálunk családi kedvenc lett! Ha diétázol, akkor a zab mennyiségét nyugodtan kiválthatod fehérjeporral. Én is gyakran folyamodok ehhez, így fehérjedúsabb, szénhidrátban még szegényebb palik születnek. Hát nem remek?:) Ha érdekelnek még zabos, proteines, különcködő, egyszerű... mégis íííínycsiklandó receptek, akkor várlak a Mástészta facebook oldalamon!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...