Szőlőcukor

Szőlőcukor

Leírás

A szőlőcukor (glükóz) a leggyakoribb szerves molekula a Földön, megtalálható gyümölcsökben, a mézben sőt a vérben is. A szőlőcukor kulcsfontosságú az emberi szervezet energiatermelésében, ez sejtjeink legfontosabb tápanyaga. Ez a legegyszerűbb szénhidrát, ami könnyen és gyorsan szívódik fel, szervezetünk miden szénhidrátot szőlőcukorrá bont le végeredményben. Éppen ezért a közvetlenül szervezetünkbe jutó szőlőcukor hirtelen energiaforrás szervezetünknek, ami rendkívül gyorsan felszívódik, így kevésbé terheli meg a lebontó enzimeket. A szőlőcukor növeli az agyi funkciókat és kedvező hatással van a szívműködésre is. Színtelen és állaga kristályos, melegítés hatására elbomlik, vízben kitűnően oldódik, édesítő hatása kissé talán még felül is múlja a répacukorét. A szőlőcukrot sütéshez és főzéshez egyaránt nyugodtan használhatjuk, mindennapi fogyasztásra alkalmas. Kétséges, hogy valóban ajánlott-e a szőlőcukor fogyasztása diétázóknak, mert egyes kutatások szerint éppen gyors lebomlása miatt a szervezet hajlamos a felesleget zsírrá alakítani. Cukorbeteg számára fogyasztása tilos, mert először hirtelen megnöveli a vércukorszintet, ami a szőlőcukor felszívódása után a kiinduló szint alá eshet vissza.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Szőlőcukor

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

90 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

szőlőcukor?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

cukor

90 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Húsvéti sütik gyerekeknek

A legkisebbekre is gondoljunk húsvétkor, akiknek jó, ha egy kis cukisággal vagy kedves formai trükkel adjuk el a süteményeket. Szerencsére a nyuszi segít húsvéti sütit választani a gyerekeknek!

Nosalty

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!