Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsintatorta Geleva konyhájából

Palacsintatorta Geleva konyhájából
Palacsintatorta Geleva konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk csak palacsintatorta néven emlegetik és kérik ezt az ételt, ami nagyon sokféle variációban elkészíthető. Nagyon jó második fogásként egy tartalmas leves után, de önálló ételként is megállja a helyét.

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A töltelékhez

ajánlat

A palacsintához jól felhasználható a maradék krumplipüré is, vagy megbolondítható egy kis ketchuppal a sonkás réteg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintához valókból sűrűbb palacsintatésztát keverünk, fél órát állni hagyjuk, ha kell hígítjuk, majd vastagabb palacsintákat készítünk belőle.
  2. Közben a tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával vagy az aprított metélőhagymával és egy csipet sóval. Én már mindkettővel készítettem, és nagyon jó mindegyik.
  3. Egy kerek, kb. palacsinta méretű, tűzálló edényt kivajazunk, és elkezdjük összerakni a "tortánkat". Az első palacsintát megkenjük az ízesített tejföllel, vékonyan megszórjuk reszelt sajttal. A következő rétegre szórunk a sonkából, és szintén kevés reszelt sajtot és a kukoricából is tehetünk egy keveset. A harmadik lapra a lapkasajtból tépkedünk darabokat, és befedjük vele, hogy ha olvad elfedje, és megszórjuk kukoricával. Aztán sonkás réteg, tejfölös, lapkasajtos, és addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók.
  4. A tetejét a maradék tejföllel megkenjük, reszelt sajtot szórunk rá, és díszítjük, ha szeretnénk.
  5. Előmelegített sütőben összesütjük, míg a sajt a tetején szépen megpirul. 5-10 perc pihentetés után szebben lehet szeletelni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 375
elküldve: 3
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkás palacsinta, sajtos rakott palacsinta, sós palacsintarakottas

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2013-02-25 11:16

Kedves Éva!
Ismét egy remek ötletet adtál! Én a palacsintatortát csak édesen készítettem eddig (nem is értem, miért, kivétel Fahéj ál-lasagne-ja) de ezt a tortácskát tuti, hogy elkészítem. Az is remek benne, hogy a hozzávaló töltelékeket is lehet variálni. Tuti ötlet!
Puszi, Edit

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2013-02-25 12:54

Kedves Edit!
Örülök, hogy tetszik és adtam új ötletet. Remélem nektek is ízleni fog.
Puszi, Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-25 00:24

Kedves Geleva!

Köszönöm, guszta a kép alapján az étel, közelebbről nézve jöttem rá, hogy nem is édes, és megörültem még jobban.:)
Elolvasva tudtam, hogy ezt az ételt nekem mihamarabb el kell készíteni, nem egy nagy leves után,mondjuk sima zöldborsó v. zöldségleves is megteszi, - de remélem, mihamarabb beszámolhatok róla, mit szólt a család hozzá, nagyon ötletes, köszönöm szépen.:)

Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2013-02-25 08:44

Kedves Éva-Anyóca!
Én köszönöm a kedves hozzásszólást és annak is örülök, ha kipróbálod. Remélem ízleni fog a családnak.
Ebben az is jó, hogy az alapokat meghagyva, de jól variálhatók az ízek. Bele lehet csempészni ezt-azt:), olyan dolgokkal kiegészíteni amit szeret a család. Nálunk így került bele a kukorica, az mindenki kedvence. Jól hasznosítható a maradék krémsajt 1-1 réteg közé stb.
Várom a család, remélem pozitív visszajelzését.:)))
Szép, esőmentes hetet!
Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-25 13:44

Kedves Geleva-Éva!

Köszi a további ötleteket, ....elraktározva, megoldásban szerepeltetni fogom.:)

Biztos, hogy sikeres lesz.:)

A hét, kellemes, napos idővel kezdődött, fantasztikus tavasz illattal a levegőben,:), - mostanra, mikor írok, azonban beborult, csepereg,...hát inkább most essen, mint majd áprilisban, na és főleg májusban, mert akkor már nagyon nem fogom várni, és szeretni, -bár igen tudom, májusi eső aranyat ér, de csak éjjel legyen szíves esni! :-)
Nekem jó idő kell, meleg, napfény, mivel ballagtatjuk a gyerekeinket, egyiket május hó elején, másikat a hó végén, eső oda és akkor nem kell!!!! :-D

Elkészült, beszámolok.:)
Szép hetet!
Éva-Anyóca

1102
burgonya 3 közepes db
tojás 3 db
finomliszt 40 dkg
tej 6 dl
napraforgó olaj 1 dl
1 tk
tejföl 450 g
fokhagyma 3 gerezd
gépsonka 40 dkg
lapkasajt 30 dkg
csemegekukorica 14 dkg
trappista sajt 30 dkg