adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A palacsintához
-
3 közepes db burgonya
-
3 db tojás
-
40 dkg finomliszt
-
6 dl tej
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 tk só
A töltelékhez
-
450 g tejföl
-
40 dkg gépsonka
-
30 dkg lapkasajt
-
14 dkg csemegekukorica
-
30 dkg trappista sajt
1106
Kalória
53.4g
Fehérje
70.9g
Szénhidrát
65g
Zsír
172.7g
Víz
240.3g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 18% Zsír
A palacsintához
-
50g burgonya29 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
100g tej56 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez
-
75g tejföl149 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
67g gépsonka92 kcal
-
50g lapkasajt179 kcal
-
23g csemegekukorica20 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
Összesen
1106
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 18% Zsír
A palacsintához
-
300g burgonya173 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
600g tej336 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
7g só0 kcal
A töltelékhez
-
450g tejföl891 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
400g gépsonka552 kcal
-
300g lapkasajt1071 kcal
-
140g csemegekukorica120 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
Összesen
6626
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 18% Zsír
A palacsintához
-
9.5g burgonya5 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
19g tej11 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
0.2g só0 kcal
A töltelékhez
-
14.3g tejföl28 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
12.7g gépsonka17 kcal
-
9.5g lapkasajt34 kcal
-
4.4g csemegekukorica4 kcal
-
9.5g trappista sajt33 kcal
Összesen
209
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.4 g
Zsír
-
Összesen 65 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3759.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 911 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 669 mg
-
Nátrium 2054 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 70.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 172.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 413 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 407 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 291 micro
Összesen
1106
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 320.6 g
Zsír
-
Összesen 390.2 g
-
Telített zsírsav 178 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1442 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22556.5 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 287 mg
-
Kálcium 5469 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 418 mg
-
Foszfor 4015 mg
-
Nátrium 12324 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 425.3 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 1036 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2477 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 242 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 708 mg
-
Retinol - A vitamin: 2442 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 179 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1744 micro
Összesen
6626
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 714.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
209
kcal
Elkészítés
A palacsintához
- A palacsintához valókból sűrűbb palacsintatésztát keverünk, fél órát állni hagyjuk, ha kell hígítjuk, majd vastagabb palacsintákat készítünk belőle.
- Közben a tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával vagy az aprított metélőhagymával és egy csipet sóval. Én már mindkettővel készítettem, és nagyon jó mindegyik.
- Egy kerek, kb. palacsinta méretű, tűzálló edényt kivajazunk, és elkezdjük összerakni a "tortánkat". Az első palacsintát megkenjük az ízesített tejföllel, vékonyan megszórjuk reszelt sajttal. A következő rétegre szórunk a sonkából, és szintén kevés reszelt sajtot és a kukoricából is tehetünk egy keveset. A harmadik lapra a lapkasajtból tépkedünk darabokat, és befedjük vele, hogy ha olvad elfedje, és megszórjuk kukoricával. Aztán sonkás réteg, tejfölös, lapkasajtos, és addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók.
- A tetejét a maradék tejföllel megkenjük, reszelt sajtot szórunk rá, és díszítjük, ha szeretnénk.
- Előmelegített sütőben összesütjük, míg a sajt a tetején szépen megpirul. 5-10 perc pihentetés után szebben lehet szeletelni.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
Nálunk csak palacsintatorta néven emlegetik és kérik ezt az ételt, ami nagyon sokféle variációban elkészíthető. Nagyon jó második fogásként egy tartalmas leves után, de önálló ételként is megállja a helyét.