Nosalty Logó

Palacsintatorta Geleva konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Palacsintatorta Geleva konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 1106 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 6626 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 209 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3759.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    911 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    2054 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 1106 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    320.6 g

Zsír

  • Összesen
    390.2 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22556.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    5469 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    4015 mg
  • Nátrium
    12324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2477 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2442 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1744 micro
Összesen 6626 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintához valókból sűrűbb palacsintatésztát keverünk, fél órát állni hagyjuk, ha kell hígítjuk, majd vastagabb palacsintákat készítünk belőle.
  2. Közben a tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával vagy az aprított metélőhagymával és egy csipet sóval. Én már mindkettővel készítettem, és nagyon jó mindegyik.
  3. Egy kerek, kb. palacsinta méretű, tűzálló edényt kivajazunk, és elkezdjük összerakni a "tortánkat". Az első palacsintát megkenjük az ízesített tejföllel, vékonyan megszórjuk reszelt sajttal. A következő rétegre szórunk a sonkából, és szintén kevés reszelt sajtot és a kukoricából is tehetünk egy keveset. A harmadik lapra a lapkasajtból tépkedünk darabokat, és befedjük vele, hogy ha olvad elfedje, és megszórjuk kukoricával. Aztán sonkás réteg, tejfölös, lapkasajtos, és addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók.
  4. A tetejét a maradék tejföllel megkenjük, reszelt sajtot szórunk rá, és díszítjük, ha szeretnénk.
  5. Előmelegített sütőben összesütjük, míg a sajt a tetején szépen megpirul. 5-10 perc pihentetés után szebben lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3409
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 24.

Ajánló

A palacsintához jól felhasználható a maradék krumplipüré is, vagy megbolondítható egy kis ketchuppal a sonkás réteg.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nálunk csak palacsintatorta néven emlegetik és kérik ezt az ételt, ami nagyon sokféle variációban elkészíthető. Nagyon jó második fogásként egy tartalmas leves után, de önálló ételként is megállja a helyét.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Geleva! Köszönöm, guszta a kép alapján az étel, közelebbr?l nézve jöttem rá, hogy nem is édes, és megörültem még jobban.:) Elolvasva tudtam, hogy ezt az ételt nekem mihamarabb el kell készíteni, nem egy nagy leves után,mondjuk sima zöldborsó v. zöldségleves is megteszi, - de remélem, mihamarabb beszámolhatok róla, mit szólt a család hozzá, nagyon ötletes, köszönöm szépen.:) Éva-Anyóca

Geleva

Kedves Éva-Anyóca! Én köszönöm a kedves hozzásszólást és annak is örülök, ha kipróbálod. Remélem ízleni fog a családnak. Ebben az is jó, hogy az alapokat meghagyva, de jól variálhatók az ízek. Bele lehet csempészni ezt-azt:), olyan dolgokkal kiegészíteni amit szeret a család. Nálunk így került bele a kukorica, az mindenki kedvence. Jól hasznosítható a maradék krémsajt 1-1 réteg közé stb. Várom a család, remélem pozitív visszajelzését.:))) Szép, es?mentes hetet! Éva

Éva-Anyóca

Kedves Geleva-Éva! Köszi a további ötleteket, ....elraktározva, megoldásban szerepeltetni fogom.:) Biztos, hogy sikeres lesz.:) A hét, kellemes, napos id?vel kezd?dött, fantasztikus tavasz illattal a leveg?ben,:), - mostanra, mikor írok, azonban beborult, csepereg,...hát inkább most essen, mint majd áprilisban, na és f?leg májusban, mert akkor már nagyon nem fogom várni, és szeretni, -bár igen tudom, májusi es? aranyat ér, de csak éjjel legyen szíves esni! :-) Nekem jó id? kell, meleg, napfény, mivel ballagtatjuk a gyerekeinket, egyiket május hó elején, másikat a hó végén, es? oda és akkor nem kell!!!! :-D Elkészült, beszámolok.:) Szép hetet! Éva-Anyóca

Bató Edit

Kedves Éva! Ismét egy remek ötletet adtál! Én a palacsintatortát csak édesen készítettem eddig (nem is értem, miért, kivétel Fahéj ál-lasagne-ja) de ezt a tortácskát tuti, hogy elkészítem. Az is remek benne, hogy a hozzávaló töltelékeket is lehet variálni. Tuti ötlet! Puszi, Edit

Geleva

Kedves Edit! Örülök, hogy tetszik és adtam új ötletet. Remélem nektek is ízleni fog. Puszi, Éva

Bató Edit

Tuti jó volt!

Geleva

Örülök! :)

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek