adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hús elkészítése
-
2 db csirkemellfilé
-
4 ek olívaolaj
-
2 teáskanál só
-
1 kávéskanál bors
-
1 teáskanál bazsalikom
-
1 teáskanál oregánó
-
1 teáskanál rozmaring
-
1 teáskanál kakukkfű
-
1 késhegynyi fűszerpaprika
Padlizsán előkészítése
Összesütés
-
15 dkg sajt
304
Kalória
24.1g
Fehérje
7.6g
Szénhidrát
19.9g
Zsír
183.7g
Víz
85.5g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Hús elkészítése
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
Padlizsán előkészítése
Összesütés
-
25g sajt88 kcal
Összesen
304
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Hús elkészítése
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
Padlizsán előkészítése
Összesütés
-
150g sajt528 kcal
Összesen
1824
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Hús elkészítése
-
30.5g csirkemellfilé37 kcal
-
2.2g olívaolaj19 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
Padlizsán előkészítése
Összesütés
-
10.2g sajt36 kcal
Összesen
124
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1472 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 945 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 183.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
304
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.4 g
Zsír
-
Összesen 119.5 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 513 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8831.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 1069 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 1681 mg
-
Nátrium 5671 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 23 mg
Víz
-
Összesen 1102.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 445 mg
-
Retinol - A vitamin: 510 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 274 micro
Összesen
1824
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 598.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 74.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
124
kcal
Elkészítés
Hús elkészítése
- A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, és szeletekre vágjuk. A sót és a fűszereket összekeverjük egy kis tálkában, és a húst megszórjuk a keverékkel, kicsit pihentetjük.
- Pihentetés után felhevítjük az olívaolajat egy serpenyőben, és a hússzeleteket mindkét oldalukon fehéredésig elősütjük. Ha mindegyikkel megvagyunk, visszarakjuk a serpenyőbe, és 1 dl vizet aláöntve puhára sütjük.
Padlizsán előkészítése
- A padlizsánokat megmossuk, megtöröljük és kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd a besózzuk, állni hagyjuk.
- Fél óra után leöntjük a levét, amit engedett, és egy sütőpapírral borított tepsit olajjal befröcskölünk. A padlizsán szeleteket mindkét oldalukon beszórjuk a maradék fűszerkeverékkel.
- Forró sütőben megsütjük, ha pirulni kezd, akkor átforgatjuk a szeleteket, és olajat csepegtetünk rájuk.
Összesütés
- A puhára sült hús szaftját tepsibe öntjük, ráhelyezzük a húsokat, a készre sütött padlizsánkarikákkal befedjük, és reszelt sajttal bőven megszórjuk. Már csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és kis színt kap.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 p
- Főzés ideje: 30 p
- Sütés ideje: 15 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Szeretjük a padlizsánt. Ennyi a történet. Egyébként a hús és a sajt közé gyakorlatilag egy csomó zöldség, ill. gyümölcs behelyettesíthető. (Gomba, brokkoli, bébirépa, cukkini, alma, őszibarack...) A variációk száma végtelen.