Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános, cukkinis tortino

Padlizsános, cukkinis tortino
Padlizsános, cukkinis tortino
105 perc / előkészület: 45 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Péntek este főzni klassz: nem kapkodós, hanem ráérős, nem nyomaszt a másnap, hanem örömteli várakozással tölt el, nem kell aggódni a vacsihoz jólesően elfogyasztott bor mennyisége miatt, hanem picit többet megengedhetünk magunknak. A péntek esti főzőcske célpontjai, a padlizsán és a cukkínik, tortino formájában kerültek az asztalra.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (légkeveréses üzemmód). Egy nagyméretű serpenyőben 3 evőkanál olívaolajat felhevítünk, miközben a padlizsánt nyolc részre, majd szeletekre vágjuk. Folytonos keverés mellett a serpenyőbe tett hagymát puhára, s aranybarnára pároljuk, majd félretesszük egy közepes méretű edénybe.
  2. Ezután a padlizsánszeletek következnek, kb. 7-8 percig pirítjuk őket, majd hozzáadjuk az előzetesen felvágott cukkíniket is (negyedeljük, s szeleteljük). Addig kevergetjük a zöldségeket a serpenyőben, míg a cukkíni kissé megpuhul. A hagymák tetejére öntjük a serpenyő tartalmát, majd sóval, borssal ízesítjük.
  3. Egy nagyobb tálban a tojásokat felverjük, majd belekeverjük a balzsamecetet, a tejszínt, a tejfölt és a sajtot. (Ebbe az egyvelegbe sót szándékosan nem teszünk, megelőzve, hogy a nagy mennyiségű parmezán sajt miatt sós legyen a végeredmény.) Itt megjegyzem, hogy legközelebb szerecsendió is kerül bele biztosan, a komplexebb ízhatás kedvéért.
  4. Sűrű masszát kapunk, melybe beleöntjük a kihűlt zöldségeket, és olivaolajjal kikent edényben, alufóliával betakarva mehet is a sütőbe kb. 30 percre. Megszabadítjuk a fóliától, szórunk még a tetejére sajtot, és újabb 20 perc következik. Ezután pedig a grillre váltunk, a legmelegebb fokozatra melegítve, visszadugjuk a már majdnem kész tortinot, és 10 perc alatt megpirul a teteje. 10 percig állni hagyjuk, és neki is láthatunk a vacsorának. (Vékonyra szelt rozskenyérrel fogyasztjuk.)

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 366
elküldve: 2
receptkönyvben: 173
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

padlizsános-cukkínis pite, padlizsán-cukkíni torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

331
cukkini 450 g
padlizsán 450 g
vöröshagyma 1 kis fej
tojás 5 db
habtejszín 200 ml
tejföl 90 g
parmezán sajt 100 g
balzsamecet 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek