r
Nosalty Logó

Búza rizottó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Búza rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1622.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1478 micro
  • β-crypt
    301 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3025 micro
Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3245.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    1881 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    431 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    2957 micro
  • β-crypt
    603 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6050 micro
Összesen 706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A levest felforrósítjuk, és melegen tartjuk. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát és a cukkinit megmossuk, tisztítjuk, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A rukkolát megtisztítjuk, mossuk. A parmezánt lereszeljük.
  2. Az olaj felét felforrósítjuk. Rászórjuk a hagymát és a fokhagymát, üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a búzát, további 1-2 percig dinszteljük, felöntjük a levessel, és közepes hőmérsékleten közben-közben megkeverve kb. 10-15 percig főzzük.
  3. A maradék olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a paprikát, közepes hőmérsékleten kb. 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkinit és további 4 percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A paprikás-cukkinit és a parmezán felét a rizottóhoz keverjük, majd hozzákeverjük a rukkolát is. Ha szükséges sóval, borssal ízesítjük. A maradék parmezánnal megszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2219
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors és finom. Én főételként tálaltam, de tálalhatjuk köretként is. Remélem tönkölybúza a megfelelője a nálunk Ebly Sonnenweizen név alatt kapható búzának, amelynek az az egyik jó tulajdonsága, hogy nagyon hamar megfő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...