Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánleves csicseriborsóval noparatól

Padlizsánleves csicseriborsóval noparatól
Padlizsánleves csicseriborsóval noparatól
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a padlizsánt, főleg a padlizsánkrémet, de az uram utóbbit nem csípi. Gondoltam, akkor legyen a tegnap vett padlizsánból valami új, érdekes, hiszen mindig sütjük vagy panírozzuk. Tartalmas zöldségleves lett, jó felvezetés egy vasárnapi ebédhez.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

 Ízlés szerint lehet variálni a fűszerezést, például ha joghurttal tálaljuk, akkor adhatunk oregánót a leveshez. Ha zöldséglevessel öntjük fel, akkor egy vegán étrendbe is belefér, de persze szabadon cserélhetjük csirke vagy marha alaplére is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt és a hagymát hámozzuk, felkockázzuk. A fokhagyma gerezdeket is megpucoljuk. Egy nagyobb tepsibe tesszük az egészet, és meglocsoljuk 4 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összeforgatjuk. Majd a tepsi egyik felébe halmozzuk úgy, hogy egy kisebb sáv maradjon a csicseriborsónak.
  2. Az üresen maradt csíkba öntjük a lecsepegtetett csicseriborsót, és összeforgatjuk 2 evőkanál olívaolajjal. Az egészet 35 percen át sütjük, és ha kell átkeverjük, hogy egyenletesen süljön. Amikor a padlizsán aranybarna és puha, a csicseriborsó pedig kicsit megpirult, kivesszük a tepsit.
  3. Egy nagyobb lábosba átkanalazzuk a padlizsánt, a fokhagyma gerezdeket közben szétnyomkodjuk benne. A padlizsán egy részét krumplinyomóval vagy botmixerrel szétnyomkodjuk, így sűrítjük be a levest.
  4. Hozzáöntjük a leveskockákból főzött levest, fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval, borssal. Közepes lángon felforraljuk, hozzáadjuk a csicseriborsót és a babcsírát. Ekkor már csak egyet rottyantunk rajta és kész is.
  5. Ízlés szerint egy kis joghurttal vagy kókusztejjel meglocsolva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 881
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nopara

Mióta szakács: 2010.04.18.
45 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

padlizsánkrémleves csicseriborsóval, csicseriborsós padlizsánkrémleves, csicseriborsós leves padlizsánnal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2197
padlizsán 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
csicseriborsó 215 dkg
olívaolaj 6 ek
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
kókusztej 1 dl
mungóbabcsíra 90 g
zöldség alaplé 1 l