r
Nosalty Logó

Padlizsán sushi

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Padlizsán sushi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sushihoz

A szószhoz

Összesen 250 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sushihoz

A szószhoz

Összesen 999 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sushihoz

A szószhoz

Összesen 128 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 250 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4047.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1416 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    532 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 999 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

A sushihoz

A szószhoz

Elkészítés

A sushihoz

  1. A vékonyra vágott padlizsán szeleteket pár csepp szezámolajjal serpenyőben megsütjük.
  2. A jázmin rizst pici sóval megfőzzük.
  3. A füstölt tofut 1x1 centi vastag és kb. 5 cm hosszú hasábokra vágjuk (a padlizsán szeletek méretétől függően).
  4. Lefektetünk egy szelet padlizsánt, aminek az első felére rálapítjuk a rizst, hogy a szélén ne lógjon túl. Rátesszük a tofu hasábot, és feltekerjük, mint egy sushit.
  5. A szójaszószt, mézt, fokhagymát és chilit felforraljuk egy lábosban. Hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert keményítőt és megkevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Nagyon gyorsan kell csinálni, hogy a szójaszósz és méz ne égjen meg.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4741
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 06.

Receptkategóriák

Egy receptversenyre alkottam meg ezt az ételt, amit egy japán étteremhálózat hirdetett meg. Nagyon finom, gyors és könnyen elkészíthető.

Hozzászólások

Cherrymoon

Szia! Annyi kérdésem lenne,hogy amikor megsütöd a padlizsán szeleteket,akkor nem lesz túl kemény a padlizsán?Lehet attól még feltekerni? A másik pedig hogy ha készen vannak,betehetem hütöbe és csak késöbb esszük meg,mondjuk 2 óra múlva? Köszi :D

Törölt felhasználó

Szia! A padlizsán pont akkor puhul meg, ha megsütöd. Pici olajjal, vagy vajjal kenegesd meg a szeleteket a serpeny?ben, és fontos, hogy el?z?leg szép vékonyra legyen szeletelve hosszanti irányban. Én melegen ettem, de biztosan finom hidegen is. Ebben az esetben akkor legalább a szósz legyen forró mellé. Jó sütögetést és étvágyat kívánok hozzá! :)

Cherrymoon

Szia! Köszönöm :D Ma megcsináltam,de a helyzet az,hogy biztos vagyok benne hogy finom,és meg fogom csinálni mégegyszer,de sajnos a szeletelésnél akadtak problémáim. Amúgy minden jó volt,lazacot és uborkát tettem bele,mert mi így is szoktuk enni a japán éttermünkben,ahova járunk. Tudnál valami szeletelési technikát javasolni? Elöre is köszönöm :D

Törölt felhasználó

Szia! A szeletelés els? számú alapszabálya: végy egy jó ÉLES kést... És persze szeletel? kés legyen, ne filéz? vagy kenyérvágó. Ez a hosszú, széles pengéj?. Talán vágd le a padlizsán két végét, majd állítsd talpra, mint egy toronyt és így vágd fel. Vigyázz a kezedre! Természetesen bármit lehet bele tenni, lazaccal és uborkával is biztos finom lesz. Csak az a fontos, hogy passzoljon a padlizsán ízéhez.

Cherrymoon

Rendben,köszönöm,megpróbálom felállítva,és megkérem a párom,hogy élezze meg a kést :D

Hozzávalók

A sushihoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!