r
Nosalty Logó

Padlizsán sushi

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Padlizsán sushi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sushihoz

A szószhoz

Összesen 250 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sushihoz

A szószhoz

Összesen 999 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sushihoz

A szószhoz

Összesen 128 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 250 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4047.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1416 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    532 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 999 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

A sushihoz

A szószhoz

Elkészítés

A sushihoz

  1. A vékonyra vágott padlizsán szeleteket pár csepp szezámolajjal serpenyőben megsütjük.
  2. A jázmin rizst pici sóval megfőzzük.
  3. A füstölt tofut 1x1 centi vastag és kb. 5 cm hosszú hasábokra vágjuk (a padlizsán szeletek méretétől függően).
  4. Lefektetünk egy szelet padlizsánt, aminek az első felére rálapítjuk a rizst, hogy a szélén ne lógjon túl. Rátesszük a tofu hasábot, és feltekerjük, mint egy sushit.
  5. A szójaszószt, mézt, fokhagymát és chilit felforraljuk egy lábosban. Hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert keményítőt és megkevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Nagyon gyorsan kell csinálni, hogy a szójaszósz és méz ne égjen meg.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4815
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 06.

Receptkategóriák

Egy receptversenyre alkottam meg ezt az ételt, amit egy japán étteremhálózat hirdetett meg. Nagyon finom, gyors és könnyen elkészíthető.

Hozzászólások (2)

Cherrymoon

Szia! Annyi kérdésem lenne,hogy amikor megsütöd a padlizsán szeleteket,akkor nem lesz túl kemény a padlizsán?Lehet attól még feltekerni? A másik pedig hogy ha készen vannak,betehetem hütöbe és csak késöbb esszük meg,mondjuk 2 óra múlva? Köszi :D

Törölt felhasználó

Szia! A padlizsán pont akkor puhul meg, ha megsütöd. Pici olajjal, vagy vajjal kenegesd meg a szeleteket a serpeny?ben, és fontos, hogy el?z?leg szép vékonyra legyen szeletelve hosszanti irányban. Én melegen ettem, de biztosan finom hidegen is. Ebben az esetben akkor legalább a szósz legyen forró mellé. Jó sütögetést és étvágyat kívánok hozzá! :)

Cherrymoon

Szia! Köszönöm :D Ma megcsináltam,de a helyzet az,hogy biztos vagyok benne hogy finom,és meg fogom csinálni mégegyszer,de sajnos a szeletelésnél akadtak problémáim. Amúgy minden jó volt,lazacot és uborkát tettem bele,mert mi így is szoktuk enni a japán éttermünkben,ahova járunk. Tudnál valami szeletelési technikát javasolni? Elöre is köszönöm :D

Törölt felhasználó

Szia! A szeletelés els? számú alapszabálya: végy egy jó ÉLES kést... És persze szeletel? kés legyen, ne filéz? vagy kenyérvágó. Ez a hosszú, széles pengéj?. Talán vágd le a padlizsán két végét, majd állítsd talpra, mint egy toronyt és így vágd fel. Vigyázz a kezedre! Természetesen bármit lehet bele tenni, lazaccal és uborkával is biztos finom lesz. Csak az a fontos, hogy passzoljon a padlizsán ízéhez.

Cherrymoon

Rendben,köszönöm,megpróbálom felállítva,és megkérem a párom,hogy élezze meg a kést :D

Hozzávalók

A sushihoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Hogyan tovább, Balaton? – Ez lehet az éttermek sorsa a...

Hiába volt két nagyon jó éve a Balatonnak, az idei nagy nyitás miatt a turisták ismét külföldön nyaralnak, a magyar éttermeket mindeközben a munkaerőhiány, az infláció és az energiaválság is fenyegeti. Mi lesz az éttermekkel a balatoni vendéglátósok szerint? A Nosalty Hogyan tovább? - című sorozatának új részében erről kérdeztük a szakmabelieket.

Nosalty

További cikkek