r
Nosalty Logó

Sajtos paradicsomos padlizsán tallérok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuffa
Sajtos paradicsomos padlizsán tallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 122 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 244 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 51 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 122 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 244 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    804 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  2. Kevés forró olajon kicsit átsütjük mindkét oldalukat (2-2 perc).
  3. Betesszük egy tűzálló tálba őket egymás mellé. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Mindegyikre teszünk egy vékony szelet paradicsomot, a paradicsomok tetejére 1-1 levél bazsalikomot, majd rá egy szelet sajtot.
  5. Előmelegített sütőben sütjük őket 5-10 percig, majd grill funkción kb. 5 percig, hogy szépen megbarnuljon a sajt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 10649
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 01.

Ajánló

Nem csak meleg előételként, hanem könnyű vacsoraként is fogyasztható!

Receptkategóriák

Egyik este a maradék padlizsánból, paradicsomból és sajtból kellett valamit összeütnöm. Ez lett belőle. :) Én nem szedtem le a héját, de mivel keserű, célszerű azt leszedni.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Biztos, hogy nem kell meghámozni? A fekete külseje általában keser? szokott lenni...

Zsuffa

Én nem hámoztam meg, egy kicsit keser? volt tényleg. Írtam a "story"-ban, hogy célszer? inkább hámozva készíteni.

Törölt felhasználó

Bocsánat, hogy belekotyogok, de lenne egy hasznos információm. :) Ha a padlizsánt a héjával együtt készíti el az ember akkor elötte célszer? lesózni, hagyni, hogy levet eresszen kicsit, majd papírtörl?vel felitatni a levét, és így biztosan nem lesz keser?. Bár elvileg a friss padlizsán nem lehet keser?, de én is találkoztam már ezzel a problémával innen tudom.

konyhaboszi

Sziasztok! Fél éve találkoztam ezzel a recepttel, azóta férjemnek ez a kedvenc vacsija. Én nem süt?m el?, és a héját is rajta hagyom, nem is sózom, semmi gond nincs vele. Kiolajozott tepsibe fektetem a karikákat, megkenem fokhagymával vagy fokhagyma krémmel a tetejüket. Alufóliával letakarom és be a süt?be. Ha megpuhult, teszek rá sajtot és rápirítom (nem teszem vissza az alufóliát). Nagyon fincsi. Próbáltam paradicsommal is, így is nagyon finom. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, nem fog benne csalódni.

esztike20

Ez valami isteni finom lett!Az biztos, hogy nem most sütöttem utoljára!!

Zsuffa

Örülök, hogy ízlett! :)

szaboadel

Kedves "Zsuffa"! Köszi a receptet, elmentettem, ki fogom próbálni, mivel szeretek új ízekkel kísérletezni, és nem utolsó sorban kedvencünk a padlizsán. Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Zsuffa

Remélem,hogy ízleni fog!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az...

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Nosalty

További cikkek