r
Nosalty Logó

Currys sertéshús párolt rizzsel

Galló Lívi
Currys sertéshús párolt rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

524
Kalória
35.6g
Fehérje
10.1g
Szénhidrát
37.7g
Zsír
209.8g
Víz
133.1g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2098 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1638 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 524 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2969.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1629 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    839.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    525 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6552 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 2098 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. Kevés olajon megpirítjuk a felkarikázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Sózzuk, és fehéredésig pirítjuk.
  2. Ezután mehet bele a felaprított vagy zúzott fokhagyma és a currypor. Jól elkeverjük, és pár percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük az erős Pistát is.
  3. Végül hozzákeverjuk a felaprított káposztát, a nagylyúkú reszelőn lereszelt sárgarépát, a csíkokra vágott paprikát és a pörkölt mogyorót. Kb. 1,5 dl vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftja legyen, és puhára főzzük. A végén még, ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  4. Párolt rizzsel tálaljuk. Ha kedvünk tartja, össze is keverhetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Több receptet végigolvasva, próbáltam a saját fantáziám és ízlésem alapján megalkotni egy új ételt, ami nem a klasszikus csirkehúsos recept, hanem egy sertéshúsos változat.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...