r
Nosalty Logó

Pácolt csirkemell szezámmagos bundában

NS
Pácolt csirkemell szezámmagos bundában
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Húshoz

Burgonyapüréhez

Párolt zöldséghez

Sült hagymához

1568
Kalória
48.7g
Fehérje
70.4g
Szénhidrát
123.2g
Zsír
391.1g
Víz
209.2g
Koleszterin
10.4g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Húshoz

Burgonyapüréhez

Párolt zöldséghez

Sült hagymához

Összesen 1568 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Húshoz

Burgonyapüréhez

Párolt zöldséghez

Sült hagymához

Összesen 6275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Húshoz

Burgonyapüréhez

Párolt zöldséghez

Sült hagymához

Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    391.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5908 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 1568 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    194.9 g

Zsír

  • Összesen
    492.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    216 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5797.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1116 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    2637 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    281.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1564.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2684 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    182 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23632 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 6275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    324 micro
  • β-karotin
    773 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

Húshoz

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A tejet beleöntjük egy tálba, és belenyomjuk fokhagymanyomóval a hagymát. (Makói, házi hagymából, aminek igen erős íze van, rakok bele 4-5 gerezdet. Ha nem erős a hagyma, akkor többet javasolnék.) Majd jó erősen megborsozzuk, és megsózzuk. Fontos, hogy nagyon ízes legyen a tej, főleg fokhagymás, mert ezt szívja be a hús. Ha sós lett az se baj, mert nem lesz sós a húsunk.:) Ebbe beletesszük a szeleteket, és állni hagyjuk egy éjszakára vagy akár egy napra is. (Én nem szoktam klopfolni ezt a húst, mert a tej miatt nagyon lágy lesz.)
  2. A panírozás teljesen úgy működik, mint minden más esetben, kivéve azt az apróságot, hogy a zsemlemorzsába teszünk szezámmagot. A liszt lehet bármilyen. (Én most Graham-lisztből dolgoztam.)
  3. Miután kész a panírozás, kirántjuk a húst.
  4. Még a hús panírozása előtt megpucoljuk a krumplit, felkarikázzuk, és feltesszük sós vízben főni, így egyszerre lesz kész az étel. Nekem olyan edényem van, aminek a tetejébe illeszthető egy plusz pároló szint, így én a burgonya fölé teszem a megpucolt, félbevágott répát és a megpucolt fokhagymát erre a plusz részre, így az ízek jobban átjárják azt. Körülbelül egyszerre lesz kész a párolt zöldség és a burgonya.
  5. A burgonyát kimerjük a vízből, teszünk egy kevés vajat és 2 kanál tejfölt hozzá, majd a levéből is öntünk rá egy keveset. Ezt összekeverjük géppel vagy kézzel (krumplitörővel), és még ízesítjük sóval, ha kell. Ha nem elég lágy, akkor még egy kevés levet teszünk a burgonyához.
  6. Amikor kisült az összes hús, a megpucolt, karikákra vágott hagymát beletesszük az olajba, és szép ropogósra sütjük.
  7. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

A hús a barátnőm kedvence. Akármikor ellátogat hozzánk, ennek a fogásnak az asztalon a helye. Nem nehezebb, mint egy egyszerű rántott hús, de sokkal ízletesebb.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek