r
Nosalty Logó

Pácolt csirkemell szezámmagos bundában

NS
Pácolt csirkemell szezámmagos bundában
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Húshoz

Burgonyapüréhez

Párolt zöldséghez

Sült hagymához

1568
Kalória
48.7g
Fehérje
70.4g
Szénhidrát
123.2g
Zsír
391.1g
Víz
209.2g
Koleszterin
10.4g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Húshoz

Burgonyapüréhez

Párolt zöldséghez

Sült hagymához

Összesen 1568 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Húshoz

Burgonyapüréhez

Párolt zöldséghez

Sült hagymához

Összesen 6275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Húshoz

Burgonyapüréhez

Párolt zöldséghez

Sült hagymához

Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    391.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5908 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 1568 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    194.9 g

Zsír

  • Összesen
    492.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    216 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5797.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1116 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    2637 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    281.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1564.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2684 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    182 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23632 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 6275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    324 micro
  • β-karotin
    773 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

Húshoz

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A tejet beleöntjük egy tálba, és belenyomjuk fokhagymanyomóval a hagymát. (Makói, házi hagymából, aminek igen erős íze van, rakok bele 4-5 gerezdet. Ha nem erős a hagyma, akkor többet javasolnék.) Majd jó erősen megborsozzuk, és megsózzuk. Fontos, hogy nagyon ízes legyen a tej, főleg fokhagymás, mert ezt szívja be a hús. Ha sós lett az se baj, mert nem lesz sós a húsunk.:) Ebbe beletesszük a szeleteket, és állni hagyjuk egy éjszakára vagy akár egy napra is. (Én nem szoktam klopfolni ezt a húst, mert a tej miatt nagyon lágy lesz.)
  2. A panírozás teljesen úgy működik, mint minden más esetben, kivéve azt az apróságot, hogy a zsemlemorzsába teszünk szezámmagot. A liszt lehet bármilyen. (Én most Graham-lisztből dolgoztam.)
  3. Miután kész a panírozás, kirántjuk a húst.
  4. Még a hús panírozása előtt megpucoljuk a krumplit, felkarikázzuk, és feltesszük sós vízben főni, így egyszerre lesz kész az étel. Nekem olyan edényem van, aminek a tetejébe illeszthető egy plusz pároló szint, így én a burgonya fölé teszem a megpucolt, félbevágott répát és a megpucolt fokhagymát erre a plusz részre, így az ízek jobban átjárják azt. Körülbelül egyszerre lesz kész a párolt zöldség és a burgonya.
  5. A burgonyát kimerjük a vízből, teszünk egy kevés vajat és 2 kanál tejfölt hozzá, majd a levéből is öntünk rá egy keveset. Ezt összekeverjük géppel vagy kézzel (krumplitörővel), és még ízesítjük sóval, ha kell. Ha nem elég lágy, akkor még egy kevés levet teszünk a burgonyához.
  6. Amikor kisült az összes hús, a megpucolt, karikákra vágott hagymát beletesszük az olajba, és szép ropogósra sütjük.
  7. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

A hús a barátnőm kedvence. Akármikor ellátogat hozzánk, ennek a fogásnak az asztalon a helye. Nem nehezebb, mint egy egyszerű rántott hús, de sokkal ízletesebb.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...