r
Nosalty Logó

Pácolt császárhús karamellizált banánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Pácolt császárhús karamellizált banánnal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A páchoz

A banánhoz

Összesen 852 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A páchoz

A banánhoz

Összesen 3409 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A páchoz

A banánhoz

Összesen 128 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 852 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.4 g

Zsír

  • Összesen
    151.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4031.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    2416 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.6 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1568.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 3409 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

A páchoz

A banánhoz

Elkészítés

A páchoz

  1. Elkészítjük a pácot: lereszeljük a narancs héját, a gyömbért és a fokhagymát, összekeverünk mindent.
  2. A húst egy tepsibe tesszük, leöntjük a páccal, és 120 fokra előmelegített sütőbe tesszük, fóliával lefedve kb 2,5-3 órára. Majd amikor teljesen megpuhult, a fóliát levesszük, és a hús külsejét 200 fokon néhány perc alatt ropogósra pirítjuk.

A banánhoz

  1. Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, belehelyezzük a megpucolt banánokat, rájuk csurgatunk egy kis mézet, leöntjük narancslikőrrel (esetleg kevés citromlevet is adhatunk hozzá), és megpároljuk mindkét oldalát. Ezt adjuk köretnek a hús mellé.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1857
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pácolt császárhús karamellizált banánnal
Évi néni 1830 recept

Vettem egy szép darab császárhúst, és ezt találtam ki hozzá.

Hozzávalók

A páchoz

A banánhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek