r
Nosalty Logó

Nektarinos sertésragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jolán
Nektarinos sertésragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 469 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1877 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 469 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3653.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1606 mg
  • Nátrium
    1423 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1446.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    858 micro
  • β-crypt
    557 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    758 micro
Összesen 1877 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt vékonyra szeleteljük, majd utána a szeleteket vékony csíkokra metéljük.
  2. A hagymákat ketté-, majd félkarikára vágjuk (célszerű szétszedni kicsit).
  3. A nektarint hámozás nélkül szeletekre vágjuk.
  4. Felhevítjük a zsiradékot, majd rádobjuk a csíkozott húst. Gyors tüzön átforgatjuk, fehéredésig sütjük, - majd ráöntjük a szójaszószt, a paprikakrémet, valamintfrissen őrölünk rá borsot.Jól átkeverjük, majd hozzáadjuk a hagymát. Kevés sót teszünk rá, és tovább kevergetjük. Amennyiben szükséges, kevés vizet adunk hozzá.
  5. Pár percig sütjük, majd amikor a hús szinte készen van, beletesszük a nektarint. Finoman átkeverjük, 3-4 percig főzzük még a ragut. Megkóstoljuk, ha még szükséges megsózzuk.
  6. 1 dl vízben elkeverjük a keményítőt/vagy a lisztet, és hozzáadjuk a már kész ragunkhoz. Átkeverjük, és már el is készültünk. :-)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3208
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.

Ajánló

Köretként rizst ajánlok hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezekben a rendkívüli melegekben az ember lánya igyekszik minél hamarabb elkészülni a főzéssel. Mi nagyon szeretjük a gyümölcsös ételeket - gondolom, ez látható a receptjeimen is :-) - így, miután sütő kizárva, gondoltam, a lánykámtól nemrégiben kapott wokban készítem el ezt a keleties, könnyed kaját. Sikeres volt, (sajna nem maradt másnapra :-(.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 budapesti étterem, amit külföldi barátoknak is bátran ajánlunk

Mindig fogós kérdés, hova kalauzoljuk el régóta külhonban élő rokonainkat, Magyarországra látogató barátainkat. Ilyenkor a legokosabb nem egy olasz trattoriába vagy sushizóba vinni őket, hiszen mi másra is volnának kíváncsiak, mint arra a konyhára, ami csak itt érhető el, és rólunk, magyarokról mesél... De miért is olyan nehéz ügy ez?

Nosalty

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Szekeres Dóra

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?