r
Nosalty Logó

Barackos libaszív

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Barackos libaszív
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2530 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1040.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    490 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 1297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libaszívekről levágjuk a kövér részt, és felvágjuk őket, de csak félig. Kinyitjuk, mint egy könyvet.
  2. Kissé kiklopfoljuk, és besózzuk.
  3. Egy kisebb tepsit vagy szögletes jénai tálat kiolajozunk.
  4. Elhelyezzük benne a szíveket, és megszórjuk a borssal.
  5. A tepsit alufóliával, a jénait a tetejével befedjük, és közepesen meleg sütőben 30 perc alatt megsütjük.
  6. Amíg a szívek sülnek, a barackot megpucoljuk (ha őszi), gerezdekre vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  7. Fél óra elteltével kinyitjuk a tepsit. A szívek kicsit összesülnek, ezért egymáshoz húzogatjuk őket. A tetejüket beborítjuk a barackgerezdekkel, megszórjuk a sajttal.
  8. Csak annyi időre toljuk vissza már fedetlenül, hogy a sajt szépen rásüljön.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1772
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 09.

Ajánló

Rizzsel szoktam tálalni. Nyáron barackkal, télen barackbefőttel vagy ananásszal készítem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sosem voltunk valami nagy lábon élők, de szerettünk volna valami finomat és különlegeset enni, ami ráadásul még olcsó is. Ekkor született ez a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek