Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ötsajtos penne

Ötsajtos penne
Ötsajtos penne
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsmentes ételre vágytam:). Az eredeti receptet a Vidék Íze októberi számában találtam, kicsit átvariáltam a saját ízlésemnek és az itthon található sajtoknak megfelelően... Végül én nem gorgonzolát használtam, hanem egy másik penészes sajtot, amit lengyel barátoktól kaptam. De mivel csak lengyelül volt ráírva, hogy pontosan milyen sajt, így lustaságomból adódóan fogalmam sincs, mit tettem bele:D Szerintem gorgonzolával is tökéletes lesz, ez attól egy kicsit talán még karakteresebb és kesernyésebb sajt volt és kevésbé krémes. Mindenki alakítsa saját ízlése szerint a sajtokat, úgy nem ronthatja el:).

hozzávalók / 4 adag

Az ötsajtos pennéhez

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben roppanósra főzzük.
  2. A gombát erős tűzön egy kis vajon megpirítjuk.
  3. A maradék vajat felhevítjük egy serpenyőben, de ne hagyjuk megbarnulni, majd jól elkeverjük benne a lisztet és felforrósítjuk, felöntjük a forró tejjel és csomómentesre keverjük.
  4. 10 percig kevergetjük lassú tűzön, majd hozzáadjuk a tejfölt és a lereszelt sajtok 2/3-át.
  5. Ízesítsük a mártást sóval, borssal, majorannával és bazsalikommal.
  6. A mártást összekeverjük a tésztával, majd kivajazott hőálló edénybe tesszük.
  7. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és aranybarnára sütjük az előmelegített sütőben.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 584
elküldve: 4
receptkönyvben: 165
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie

Mióta szakács: 2010.09.26.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ötsajtos tészta, tészta ötféle sajt mártásban, soksajtos tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Angie
Angie / Angie Wed, 2010-10-27 12:35

Örülök hogy tetszik:) Nekem nagyon bejött, amióta ezt feltöltöttem, már túl vagyunk még egy adagon:D
Javaslom, a penészes sajtot ne hagyd ki, a 2.adagnál nekem kimaradt más sajtok miatt, de nekem hiányzott belőle.....A többiek nem hiányolták, de szerintem nagyon jót tesz neki a kicsit kesernyés íz:)

1315
penne 50 dkg
vaj 10 dkg
gomba 40 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 5 dl
tejföl 3 dl
gorgonzola 10 dkg
sajt 20 dkg
füstölt sajt 5 dkg
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
vaj 2 dkg