Ötsajtos penne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Angie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 12% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az ötsajtos pennéhez
-
125g penne464 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
125g tej70 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
25g gorgonzola88 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
13g füstölt sajt41 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
5g vaj36 kcal
Összesen
1319
kcal
- 12% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az ötsajtos pennéhez
-
500g penne1855 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
400g gomba85 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
500g tej280 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
100g gorgonzola353 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
20g vaj143 kcal
Összesen
5273
kcal
- 12% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az ötsajtos pennéhez
-
22g penne82 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
-
17.6g gomba4 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
22g tej12 kcal
-
13.2g tejföl26 kcal
-
4.4g gorgonzola16 kcal
-
8.8g sajt31 kcal
-
2.2g füstölt sajt7 kcal
-
2.2g parmezán sajt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.9g vaj6 kcal
Összesen
233
kcal
- 12% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.8 g
Zsír
-
Összesen 71.2 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2782.5 g
-
Cink 71 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 861 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 761 mg
-
Nátrium 864 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 189.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 474 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
1319
kcal
- 12% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 203.1 g
Zsír
-
Összesen 284.6 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 790 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11130.1 g
-
Cink 283 mg
-
Szelén 436 mg
-
Kálcium 3446 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 436 mg
-
Foszfor 3043 mg
-
Nátrium 3457 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 463.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 758.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1926 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1325 micro
-
Kolin: 266 mg
-
Retinol - A vitamin: 1895 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 356 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
5273
kcal
- 12% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 490.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
Az ötsajtos pennéhez
-
50 dkg penne
-
10 dkg vaj
-
40 dkg gomba
-
5 dkg finomliszt
-
5 dl tej
-
3 dl tejföl
-
10 dkg gorgonzola
-
5 dkg füstölt sajt
-
5 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
A tepsi előkészítéséhez
-
2 dkg vaj
Elkészítés
Az ötsajtos pennéhez
- A tésztát sós vízben roppanósra főzzük.
- A gombát erős tűzön egy kis vajon megpirítjuk.
- A maradék vajat felhevítjük egy serpenyőben, de ne hagyjuk megbarnulni, majd jól elkeverjük benne a lisztet és felforrósítjuk, felöntjük a forró tejjel és csomómentesre keverjük.
- 10 percig kevergetjük lassú tűzön, majd hozzáadjuk a tejfölt és a lereszelt sajtok 2/3-át.
- Ízesítsük a mártást sóval, borssal, majorannával és bazsalikommal.
- A mártást összekeverjük a tésztával, majd kivajazott hőálló edénybe tesszük.
- Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és aranybarnára sütjük az előmelegített sütőben.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8949
- Feltöltés dátuma: 2010. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Angie
13 recept
Húsmentes ételre vágytam:). Az eredeti receptet a Vidék Íze októberi számában találtam, kicsit átvariáltam a saját ízlésemnek és az itthon található sajtoknak megfelelően... Végül én nem gorgonzolát használtam, hanem egy másik penészes sajtot, amit lengyel barátoktól kaptam. De mivel csak lengyelül volt ráírva, hogy pontosan milyen sajt, így lustaságomból adódóan fogalmam sincs, mit tettem bele:D Szerintem gorgonzolával is tökéletes lesz, ez attól egy kicsit talán még karakteresebb és kesernyésebb sajt volt és kevésbé krémes. Mindenki alakítsa saját ízlése szerint a sajtokat, úgy nem ronthatja el:).