r
Nosalty Logó

Sajtmániás csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtmániás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 445 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2222 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 169 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1564.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1096 micro
  • β-crypt
    185 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 445 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    197.3 g

Zsír

  • Összesen
    140.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7821 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    2152 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    2375 mg
  • Nátrium
    2822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1498 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5482 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2604 micro
Összesen 2222 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet nagyon apró darabokra felkockázzuk és félretesszük. Hasonlóképp teszünk a vöröshagymával. A kaliforniai paprikát lehet nagyobb darabokra vágni, én kb. centis kockákra szeleteltem.
  2. Egy wokban olajat hevítünk, és beletesszük a csirkemellet és a hagymát. Amikor kifehéredik és enged egy pici levet, rátesszük a fűszereket. Fedő alatt pároljuk kb. 10 percig.
  3. Ezután levesszük a fedőt, hogy a hús kicsit lepiruljon, ekkor tesszük rá a fokhagymát. A vizet pótoljuk, legyen alatta mindig egy kevés, nehogy leégjen.
  4. Ha a hús puha, beletesszük a paprikát, és pár percig főzzük együtt, de a paprika maradjon kicsit roppanós, szerintem nagyon sokat dob az ételen az enyhe roppanóssága (Tipp: ha be tudom nyomni a közepét fakanállal, akkor jó :) )
  5. Rátesszük a krémsajtot és a reszelt cheddar sajtot. Ezekkel összekeverjük, és hagyjuk, hogy a sajt elolvadjon. A raguval innentől nincs több dolgunk, le lehet venni a tűzről.
  6. Ízlés szerint bármilyen tésztával fogyasztható, én szarvacskát főztem hozzá. Ajánlott összekeverni a húst a tésztával.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5414
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 13.

Ajánló

A receptet ki lehet egészíteni babérlevéllel, illetve friss petrezselyemmel. Reszelt trappista sajttal tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyakran főzök úgy, hogy javában készül a fogás, de még akkor sem tudom, hogy mi lesz belőle. Ez a receptem is így született.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek