Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargabéles 4. -gyúrt tésztával

Vargabéles 4. -gyúrt tésztával
Vargabéles 4. -gyúrt tésztával
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom minden tagja kedveli.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Langyosan, hidegen egyaránt finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összetevőkből tésztát gyúrunk. Két lapot nyújtunk.
  2. 7 tojásfehérjéből, csipet só hozzáadásával és 5 ek cukorral kemény habot verünk. A tojássárgáját 5 ek cukorral habosra kavarjuk. A sárgájához hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, tejfölt, vaníliát, citromhéjat, esetleg mazsolát, majd hozzáadjuk a kifőzött laskatésztát. Végül lazán hozzákeverjük a felvert tojáshabot.
  3. Az egyik kinyújtott lappal kibéleljük a tepsit, beletöltjük az elkészített tölteléket, ráhelyezzük a második tésztalapot. Villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson.
  4. Közepes tűznél sütjük szúrópróbáig (30-40 percig).
  5. Langyosan szeleteljük, porcukorral beszórjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x25cm cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 29 096
elküldve: 7
receptkönyvben: 279
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

vargabéles gyúrt tésztával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-08-15 12:33

Kedves Piroska! Nagyon tetszik ez a recept, finom lehet, csak azt szeretnem kerdezni, hogy milyen alaku es nagysagu a laska teszta? En is el szeretnem kesziteni, es meg az az otletem tamadt, hogy a tesztat kovasszal gyurnam meg (mar nekem is van vadkovaszom) ahogy a Tormatol tanultuk. Egyik nap kiprobaltam kovasszal gyurni a turos tesztanak valot, es nagyon finom lett. En hosszukas haromszog alakura vagdaltam, k.b.1x3cm.
Koszi ezt a finom vargabeles recit, puszi, Veronika

Ja, azt hittem, hogy a laskat is hazilag keszitetted:))

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2013-08-15 14:39

Szia Veronika!
Amivel ez a süti készült az széles metélt volt , fél cm széles és kb 10 cm hosszú. Azóta már vékony laskát használok, amit a húslevesbe szoktam. Olyan kell ami gyorsan megfő és nem lágyul el utólag. Nagyon finom ez a vargabéles, csak a fotó nem sikerült, ez volt a legelső receptem amit beküldtem. Azóta is készülök kicserélni a fotót, de mindig olyan hamar elfogy a süti, hogy nem éri meg a fotózást, mert ez langyosan a legfinomabb. Ha túrós tésztának finom volt a kovászos tésztád, biztosan ennek is jó lesz. Mostanában nem látok új receptet tőled, hiányoznak a finomságaid.
Puszi, Piroska

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-08-16 13:52

Szia Piroska! Koszonom a valaszt, holnap el is keszitem ezt a sutit. Sajnos nem a sajat konyhamban fozok, hianyoznak a sajat szerszamaim, edenyeim...hosszu lenne leirni az okat, de majd ujra elkezdem, ha lesz ra lehetosegem. Most viszont elvezem a masok altal feltett kituno reciket.
Puszi, Veronika

VKriszta
VKriszta / VKriszta Tue, 2012-02-07 12:35

Kedves Piroska!
Nagyon jól néz ki a süti, a hétvégén ez lesz a desszert. :)
Üdv., Kriszta

márta66
márta66 Fri, 2014-06-06 08:11

Kedves Piroska, most, hogy a szemem ele kerult ez a recepted, eszembe jutott, h kb fel eve megsutottem, csak nem irtam rola. Nekem kulonosen kedves ez a recept, mert erdelyi nagymamamtol tanultam annak idejen, aki pontosan igy kezitette:-) En sokkal jobban szeretem a szelesmetelttel, mint a cernametelttel, szamomra ossze sem hasonlithato az elvezeti erteke. De lehet, h ez csak a gyerekkori emlekek vagy a tradicio miatt van. Koszonom, h feltetted ide a receptet, mert a vargabeles ezen formajaval mashol nem talakoztam. Meg is sutom hamarosan ujra:-)
Udv, Marta

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2014-06-06 13:02

Kedves Márta! Érdemes megsütni, mert nagyon finom, különösen frissen, amikor csak langyosra hűlt. A fotó nem nagyon jó, mert ez volt az első receptem, első fotóm, amit beküldtem. Azóta is készülök kicserélni a képet, de mindig olyan hamar elfogy a süti, hogy nincs rá alkalmam újra lefotózni. Üdvözlettel: Piroska

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2010-11-14 18:53

Kedves Piroska!
Én eddig mindig csak réteslappal készítettem a vargabélest, de most rátaláltam a receptedre és megsütöttem. Nagyon finom volt! S mialatt a metélt kifőtt, össze is gyúrtam a tésztát. Mindenkinek ízlett. Örülök, hogy feltetted a recit. Köszönettel, Edit.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-26 20:03

Ez igen kedves Piroska, magad gyúrtad a tésztáját! Minden elismerésem!

586
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
cukor 10 dkg
tej 3 ek
sütőpor 0.5 csomag
tojás 7 db
cukor 10 ek
tehéntúró 50 dkg
tészta 25 dkg
tejföl 2 dl
vanília 0 ízlés szerint
citromhéj 1 ek
1 csipet