r
Nosalty Logó

Őszibarackok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Őszibarackok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 725 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 4343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 725 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    166.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2044.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.7 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 4343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Rászitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a tojásokat, az ecetben feloldott szódabikarbónát és a tejfölt. Jól formálható tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztából kb. 15 g-os darabokat letépkedünk, tenyerünk között szilva alakú gombócokat formázzunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
  3. Kivesszük, 1-2 percig hagyjuk hűlni, majd egy hegyes kés segítségével a talpuk felől kikaparjuk. A morzsalékot egy tálba gyűjtjük.
  4. A töltelékhez a cukrot a kakaóval egy fémedénybe tesszük, hozzáöntünk 75 ml vizet, elkeverjük, majd közepes hőmérsékleten sűrű sziruppá főzzük. Hozzákavarjuk a vajat és a diót, és a kikapart tésztára öntjük. Hozzáadjuk a lekvárt és a rumot, és simára keverjük.
  5. A kikapart süteményeket megtöltjük a krémmel, majd kettőt-kettőt összenyomunk.
  6. Egy kis edénykébe az ételszínezőt feloldjuk, majd puha ecsettel a barackokat beecseteljük, és azonnal a kristálycukorban megforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8078
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 11.

Receptkategóriák

Finom, mutatós sütemény. Ebből az adagból nekem 25 darab aprósütemény lett.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!