Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos tallér

Habos tallér
Habos tallér
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit mindig csak a nagymamám készíti, és KEDVENC-nek hívja. Megígértem neki, hogy megtanulom elkészíteni. Nagyon egyszerűnek tűnik, de valójában macerás, mint egy macaron. Mamám szerint nem mindegy, milyen a sütő, a tepsi, ezért csak nála volt hajlandó megmutatni nekem. Szerinte csak házi tojásból jó, még boltival nem sikerült neki. Jó pár éve készíti, de még neki sem sikerül mindig. Csak türelmesek próbálják ki, elsőre nem biztos, hogy sikerülni fog (nekem sem sikerült). A méreg majdnem megevett, bár ízre jó volt, külsőre elég csúnyácska lett.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Középmeleg sütőben, alsó lángon süssük világosra (kb.10 perc, de sajnos sütőfüggő).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a vajat, a vaníliás cukrot és a 2 tojássárgáját jól összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük
  2. Vékonyra kinyújtjuk, és apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk.
  3. A tojásfehérjét a 20 dkg cukorral kemény habbá verjük, pár csepp citromlevet teszünk hozzá, és kiskanállal a tésztára kis halmokat rakunk.
  4. Megsütük.
  5. Ha kihűlt, egyet-egyet a baracklekvárral összeragasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 12 949
elküldve: 7
receptkönyvben: 288
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

KEDVENC, habcsókos aprósüti, lekváros korong

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Holdacska
Holdacska Sat, 2012-09-29 09:13

Szia!
Ez vicces, mert más néven ugyan, de nekem is nagymamám sütött ilyen sütit házi baracklekvárral.
Én is sütöttem már ilyet, de tényleg a nagyi féle volt az igazi! Olyan habkúpos-csúcsos! :) Nekem sem sikerült olyanra soha.
Köszi a receptet! Kipróbálom ezt a recept változatot is!
Szilvi

Nyusszancs
Nyusszancs / Nyusszancs Fri, 2012-05-25 18:37

Kedves Eszter!

Ma megsütöttem a sütit a páromnak, és hatalmas sikere volt :) Annyit változtattam rajta hogy barack helyett narancslekvárt használtam hozzá.
Viszont a küllemével én se voltam megelégedve, mert a tojáshab sütés után lepottyant a tetejéről :( mit ronthattam el? Köszi: Melinda

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2012-05-24 17:58

Kedves Eszter!
Nagyon jól néz ki a süti, de az a kérdésem hogy hány tojásfehérje kell hozzá, mert azt nem írtad a hozzávalóknál. Köszi:Kinga

447
finomliszt 20 dkg
vaj 20 dkg
vaníliás cukor 5 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 20 dkg
citromlé 3 csepp
tojásfehérje 2 db
sárgabaracklekvár 10 dkg