r
Nosalty Logó

Ossobuco

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Ossobuco
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 313 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 629 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1301 micro
  • β-karotin
    3336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 313 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2602 micro
  • β-karotin
    6673 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3217 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 629 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    286 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    354 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tányérban összekeverjük sóval és borssal. A borjúlábszár-szeleteket megmossuk, szárazra töröljük, majd a lisztben megforgatjuk. Fölösleges lisztet a húsról lerázzuk finoman.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst megpirítjuk benne, majd kivesszük.
  3. A hagymát, zellert, sárgarépát és a fokhagyma felét a serpenyőbe tesszük, és kb. 5 percig pároljuk.
  4. Majd felöntjük a darabos paradicsommal, borral és levessel. Hozzáadjuk a babérlevelet és ½ ek citromhéjat. A húst is visszatesszük a serpenyőbe, és lefedve, közepes hőfokon kb.120 percig főzzük. Ha szükséges, sóval, borssal ízesítjük.
  5. A petrezselymet összekeverjük a megmaradt fokhagymával és citromhéjjal.
  6. Tálalás előtt megszórjuk az osso bucot a petrezselymes keverékkel.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 15321
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az olasz konyha egyik klasszikusa. A borjúlábszár szelet kb. 4-5 cm vastag kell, hogy legyen.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek