Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ossobuco

Ossobuco
Ossobuco
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz konyha egyik klasszikusa. A borjúlábszár szelet kb. 4-5 cm vastag kell, hogy legyen.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tányérban összekeverjük sóval és borssal. A borjúlábszár-szeleteket megmossuk, szárazra töröljük, majd a lisztben megforgatjuk. Fölösleges lisztet a húsról lerázzuk finoman.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst megpirítjuk benne, majd kivesszük.
  3. A hagymát, zellert, sárgarépát és a fokhagyma felét a serpenyőbe tesszük, és kb. 5 percig pároljuk.
  4. Majd felöntjük a darabos paradicsommal, borral és levessel. Hozzáadjuk a babérlevelet és ½ ek citromhéjat. A húst is visszatesszük a serpenyőbe, és lefedve, közepes hőfokon kb.120 percig főzzük. Ha szükséges, sóval, borssal ízesítjük.
  5. A petrezselymet összekeverjük a megmaradt fokhagymával és citromhéjjal.
  6. Tálalás előtt megszórjuk az osso bucot a petrezselymes keverékkel.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 796
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1947 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

olasz borjúlábszár fehérboros-zöldséges mártásban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

313
borjúlábszár 30 dkg
finomliszt 15 g
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 15 ml
halványító zeller 25 g
sárgarépa 1 db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 125 g
fehérbor 125 ml
marha alaplé 125 ml
citromhéj 1 ek
babérlevél 2 db
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint