Nosalty Logó

Milánói ossobuco - lyukas csont

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ezen a képen: Milánói ossobuco - lyukas csont
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A milánói ossobuco

A gremolatához

Összesen 512 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A milánói ossobuco

A gremolatához

Összesen 1026 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A milánói ossobuco

A gremolatához

Összesen 76 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    700 micro
  • β-karotin
    2999 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    1398 micro
Összesen 512 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1399 micro
  • β-karotin
    5999 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    2796 micro
Összesen 1026 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    310 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

A milánói ossobuco

A gremolatához

Elkészítés

A milánói ossobuco

  1. A hússzeleteket enyhén megsózzuk, megborsozzuk és megforgatjuk lisztben, amíg egy fazékban felolvad a vaj. Majd a húsok mindkét felét megpirítjuk. Ekkor mellészórjuk a hagymát, répát és szárzellert, s amikor a hagyma már kezd megpuhulni, hozzáöntjük a bort.
  2. Amikor nagyjából elpárolgott, hozzáöntjük az alaplevet, és hozzáadjuk a paradicsomot. Kis lángon, fedő alatt kb. másfél órát főzzük. Néha fordítsuk meg óvatosan és figyeljünk, ha kell, öntsünk még hozzá kevés alaplevet.
  3. Amikor elkészült, közvetlenül tálalás előtt a tetejére szórjuk a gremolatat/gremoladat.Egy kőmozsárba pépesre paszírozunk fél db apróra vágott fokhagymát, 1 kisebb marék apróra vágott petrezselymet és 1 citrom reszelt héját. Eredetileg kell bele hering egy darab, de én kihagytam.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4617
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Ajánló

Köretként fogyasszunk hozzá sáfrányos rizst, vagy polentát, de hogy őszinte legyek, én kenyeret ettem hozzá, ugyanis tunkoltam a szaftban, aminek isteni íze volt. Kár lett volna kihagyni! :-)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet már régóta tervezem elkészíteni. S szinte minden változtatás nélkül meg is tettem, ami elég nagyon dolog :-). Úgy gondoltam, a Valentin-nap alkalmas ennek a marhahúsnak az elkészítésére.

Hozzászólások

Hozzávalók

A milánói ossobuco

A gremolatához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!