Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Milánói ossobuco - lyukas csont

Milánói ossobuco - lyukas csont
Milánói ossobuco - lyukas csont
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet már régóta tervezem elkészíteni. S szinte minden változtatás nélkül meg is tettem, ami elég nagyon dolog :-). Úgy gondoltam, a Valentin-nap alkalmas ennek a marhahúsnak az elkészítésére.

hozzávalók / 2 adag

A milánói ossobuco

A gremolatához

ajánlat

Köretként fogyasszunk hozzá sáfrányos rizst, vagy polentát, de hogy őszinte legyek, én kenyeret ettem hozzá, ugyanis tunkoltam a szaftban, aminek isteni íze volt. Kár lett volna kihagyni! :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket enyhén megsózzuk, megborsozzuk és megforgatjuk lisztben, amíg egy fazékban felolvad a vaj. Majd a húsok mindkét felét megpirítjuk. Ekkor mellészórjuk a hagymát, répát és szárzellert, s amikor a hagyma már kezd megpuhulni, hozzáöntjük a bort.
  2. Amikor nagyjából elpárolgott, hozzáöntjük az alaplevet, és hozzáadjuk a paradicsomot. Kis lángon, fedő alatt kb. másfél órát főzzük. Néha fordítsuk meg óvatosan és figyeljünk, ha kell, öntsünk még hozzá kevés alaplevet.
  3. Amikor elkészült, közvetlenül tálalás előtt a tetejére szórjuk a gremolatat/gremoladat. Egy kőmozsárba pépesre paszírozunk fél db apróra vágott fokhagymát, 1 kisebb marék apróra vágott petrezselymet és 1 citrom reszelt héját. Eredetileg kell bele hering egy darab, de én kihagytam.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 405
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

milánói borjúlábszár, paradicsomos marhalábszár, fehérboros-paradicsomos marhalábszár

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

315
marha velőscsont 50 dkg
vaj 35 g
salottahagyma 1 db
sárgarépa 1 kis db
zellerlevél 1 db
fehérbor 2 dl
paradicsom 2 kis db
finomliszt 1 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alaplé 2.5 dl
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
citromhéj 1 citromból nyert
hering 5 dkg