Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz majonézes-céklás tojássaláta

Orosz majonézes-céklás tojássaláta
Orosz majonézes-céklás tojássaláta
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mióta megismertem ezt a receptet, azóta rendszeresen az ünnepi fogások része.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyobb ünnepek alkalmával mindig készítünk céklasalátát, ilyenkor azt teszek bele sima cékla helyett. Kicsit fűszeresebb. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük héjastól a céklát, burgonyát, sárgarépát.
  2. A tojásokat keményre főzzük.
  3. Az edény aljára tesszük a villával összetört halat. Következő réteg a burgonya reszelve, só, bors, és meglocsoljuk a konzervben maradt olajos lével, megkenjük majonézzel. Majd jön a cékla, só, bors, majonéz, majd tojás, majonéz, és sárgarépa.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 888
elküldve: 1
receptkönyvben: 149
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Vike

Mióta szakács: 2011.11.24.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
konyha: orosz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

suba saláta, halas saláta burgonyával, majonézes céklás-tojássaláta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisBaba
kisBaba Thu, 2012-03-15 11:49

Már ne is haragudjatok, de két különböző salátáról van szó, az egyikbe olajos hal kell, a másikba filézett hering. Mindkettő nagyon finom KÜLÖN-KÜLÖN! Ne kavarjátok össze a két remekművet!

mulix
mulix Thu, 2012-01-19 21:47

Damilli,igazad van, a hagyma nagyon fontos.
Ave83: az olajos konzerv + a majonéz is olajos,eléggé tömény már.Én kimondottan az erősen sós halat veszem ehhez a salátához.Na de izlések és pofonok...volt olyan vendégem is,aki megbotránkozott a "nyers" hal evésén.

ave83
Vike / ave83 Fri, 2012-01-20 01:08

Kedves mulix és Damilli. Bevallom a hagymáról nem hallottam ebben a receptben. Mondjuk én nem is hiányolom belőle. Más salátákban viszont előszeretettel használom.
A hozzászólásaitok alapján kíváncsi lettem az "igazi" Hering hal bundában receptre. Google-ban meg is találtam egy orosz oldalon.

Hozzávalók :
Hering 1 db. vagy 200 gramm. filé
Vöröshagyma 1 db.
1 evőkanál ecet
Tojás 3 db.
Cékla 1 db. nagy
Sárgarépa 1 db.
Burgonya 1 db.
Alma 1 db.
Majonéz is 250-350 gramm.

Most már az ízére is kíváncsi vagyok! :)

ave83
Vike / ave83 Thu, 2012-01-19 20:01

Köszönöm az észrevételt!
Valóban, Suba saláta néven tettem fel, a moderátorok átnevezték. Ami kimaradt, én füstölt, olajos halkonzervet használtam, (Шпроти) mert ilyen formában ismertem meg a receptet. De kifogom próbálni az általad írt változatot is.

mulix
mulix Thu, 2012-01-19 19:49

Pétervártól a Kamcsatkáig mindenki ismeri,késziti.Annyira tradicionális, mint pl. nekünk a gulyás.
De...nem olajos hallal készül,hanem kifilézett,felkockázott sós heringgel.A többi stimmel.
Селедка под шубой.

581
olajos hal 160 g
burgonya 6 db
cékla 1 db
tojás 3 db
sárgarépa 1 db
majonéz 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint