Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojássaláta ahogy szépróza készíti

Tojássaláta ahogy szépróza készíti
Tojássaláta ahogy szépróza készíti
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azóta készítem el néha, mióta rájöttem, hogy egyáltalán nem bonyolult.:-) 

 

Tipp a tojás pucolásához: a tűzről levéve a tojások végét, a légzacskónál üssük be kiskanállal, majd a forró vizet cseréljük hidegre a főzőedényben (még jobb, ha az egész edényt hideg vízbe állítjuk). kb. 10 perc után álljunk neki pucolni a tojásokat, mivel a hőtágulásnak köszönhetően ekkorra a főtt tojás kisebbre megy össze, mint a héja. 

hozzávalók / 4 adag

  • 6 db főtt tojás
  • 450 g tejföl
  • 3 ek majonéz (én Svédországból származót használtam, ami alapvetően pikáns - akinek nem ilyen van, javasolok pár csepp citromot az öntethez)
  • 2 teáskanál mustár
  • 2 teáskanál ecetes torma (opcionális, ebből most kimaradt)
  • 3 közepes db újhagyma
  • bors ízlés szerint
  • ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál cukor (de ízlés szerint)

ajánlat

Próbáljuk ki más hagymával is - lilahagyma, snidling, sonkahagyma, minddel finom. 

Köretként, előételként vagy pirítóssal tálalva is megállja a helyét. Hidegtálakon is mutatós. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, felszeleteljük. 
  2. Összekeverjük a majonézt, a tejfölt, (a mustárt,) a cukrot és a fűszereket, pikánsra ízesítjük (ne féljünk, a tojás vesz fel fűszereket).
  3. A hagymát zöldjével együtt felkarikázzuk, az öntethez keverjük.
  4. Az öntetet és a tojást egy tálba rétegezzük, a tetejére maradjon öntet. 
  5. Néhány órára hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 20 281
elküldve: 6
receptkönyvben: 138
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

főtt tojásos saláta, tejfölös majonézes saláta főtt tojással, pikáns tojássaláta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

virmonic
virmonic Sun, 2013-03-10 14:57

Ma elkészítettem rántott hús és rizs mellé salátának. Az újhagymán kívül tettem bele összevágott zöld olajbogyót és kígyóuborkát, az öntetbe egy kis citromlevet, házi piros aranyat, szójaszószt. Tudom, hogy az utóbbi nem tipikusan ide illik, de gondoltam, legyen egy kicsit pikánsabb, erőteljesebben fűszeres íze, amit majd a tojás átvesz. (Citromlé helyett fehérborral is lehetne.)
Nagyon finom lett, éppen olyan, mint amit vártam! :)

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2013-03-11 00:14

hát ezt a receptet akár önállóan is feltehetnéd - örülök, hogy inspirációval szolgálhattam ;-)

szépróza
szépróza / szépróza Fri, 2012-12-21 13:11

nagyon nem nyúlhatsz mellé, mert az öntetet a saját szád íze szerint készítheted - biztos nem fogsz csalódni, ha elkészíted :-)

423
főtt tojás 6 db
tejföl 450 g
majonéz 3 ek
mustár 2 teáskanál
ecetes torma 2 teáskanál
újhagyma 3 közepes db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál