r
Nosalty Logó

Tojássaláta ahogy szépróza készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szépróza
Tojássaláta ahogy szépróza készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 429 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1717 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 150 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 429 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2843 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    351 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    1154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1077 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1142 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3172 micro
Összesen 1717 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, felszeleteljük.
  2. Összekeverjük a majonézt, a tejfölt, (a mustárt,) a cukrotés a fűszereket, pikánsra ízesítjük (ne féljünk, a tojás vesz fel fűszereket).
  3. A hagymát zöldjével együtt felkarikázzuk, az öntethez keverjük.
  4. Az öntetet és a tojást egy tálba rétegezzük, a tetejére maradjon öntet.
  5. Néhány órára hűtőbe tesszük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 23638
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 21.

Ajánló

Próbáljuk ki más hagymával is - lilahagyma, snidling, sonkahagyma, minddel finom.  Köretként, előételként vagy pirítóssal tálalva is megállja a helyét. Hidegtálakon is mutatós. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojássaláta ahogy szépróza készíti
szépróza 96 recept

Azóta készítem el néha, mióta rájöttem, hogy egyáltalán nem bonyolult.:-)    Tipp a tojás pucolásához: a tűzről levéve a tojások végét, a légzacskónál üssük be kiskanállal, majd a forró vizet cseréljük hidegre a főzőedényben (még jobb, ha az egész edényt hideg vízbe állítjuk). kb. 10 perc után álljunk neki pucolni a tojásokat, mivel a hőtágulásnak köszönhetően ekkorra a főtt tojás kisebbre megy össze, mint a héja. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek