Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta Sally konyhájából

Orosz krémtorta Sally konyhájából
Orosz krémtorta Sally konyhájából
105 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapra a pasimnak: gyerekeim apja és a férjem immár 11 éve! Boldog szülinapot!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát 1 dl rumba beáztatjuk!
  2. Piskóta készítése: A tojásokat szétválasztjuk, először a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, aztán a sárgáját az összes cukorral fehéredésig habosra keverjük, majd hozzáöntjük a kevés vizet! Erre rászitáljuk a lisztet a sütőporral, és összekeverejük, majd a habot óvatosan beleforgatjuk.
  3. Kerek formára vágott, sütőpapírral kibélelt kapcsos, nagy tortaformába öntjük! Előmelegített sütőben 20 perc alatt kb. 170-180 fokon lassan megsütjük. Tűpróbát végezzünk rajta, mielőtt kivesszük a sütőből! Kihűtjük, és 3 részre elvágjuk!
  4. Krém: Felverjük a tejszínhabot a habfixálóval! Hűtőbe tesszük!
  5. A zselatint elkészítjük: 1 dl vízben feloldjuk a zselatint, majd felforraljuk! Ez kész, és félrerakjuk hűlni! NE DERMEDJEN MEG!
  6. A pudingport elkeverjük először kevés tejjel, majd felöntjük az összes tejjel, és sűrű pudingot főzünk belőle. Elzárjuk a gázt, és belerakjuk a cukrot, a mazsolát a rummal együtt! Vízfürdőbe tesszük, kavargatjuk, kihűtjük, és beleöntjük a vanília aroma több mint a felét  és a kihűlt, de még meg nem szilárdult zselatint.
  7. Utána jöhet hozzá a tejszín, szépen elkeverjük benne. Ilyenkor kicsit hígabb lesz, de meg fog szilárdulni!
  8. A tortaformát elővesszük (kapcsoljuk vissza az oldalát), belerakjuk az alsó lapot, csöpögtetünk még rá kis vanília aromát, majd megkenjük a krém felével. Következő lap, locsolás, krém, majd lap!
  9. Hűtőbe tesszük 4-5 órára vagy egész éjszakára!
  10. Díszítés: A habhoz adjunk egy kis rumot, és a habfixálót verjük fel, majd kenjük el a tortán, végül szórjuk meg a tetejét a kandírozott gyümölccsel! Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 678
elküldve: 7
receptkönyvben: 110
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Sally

Mióta szakács: 2012.08.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

orosz krémtorta kandírozott gyümölcsökkel és mazsolával, zselatinos krémtorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildiko.sipos
ildiko.sipos Wed, 2016-06-29 10:40

Szia, elkészítettem a tortát és nagyon nagyon nagyon finom lett :) Egy problémám volt csak, 3 részre szelni a tortalapot. 28 cm-es tortaformában sütöttem, de nem lett olyan magas, hogy könnyen szétvághassam. Legközelebb 26-osban sütöm. Köszi a receptet!

Meskata
Meskata Mon, 2016-02-15 18:40

Üdv!
Életem legjobb és legfinomabb tortáját sikerült a recept alapján megsütni.Igaz borításnak fondant volt rajta; születésnapra készült...és hát totális siker! Hálásan köszönöm!!! Biztos vagyok benne hogy sokszor fogom még elkészíteni, a családunk nagy örömére.

nyilas1980
nyilas1980 Tue, 2013-12-31 22:53

Kedves Sally! Elkészítettem a tortádat. Igaz én kevesebb tejszínhabot tettem a krémbe (5 dl helyett 2) de ez csak merő véletlen volt, mert félre értelmeztem a receptet. De így is nagyon finom volt! Köszi a receptet!

448
tojás 8 db
finomliszt 8 csapott ek
cukor 7 ek
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 csomag
víz 2 ek
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 0.5 l
cukor 250 g
növényi tejszín 0.5 l
habfixáló 1 csomag
zselatin 2 ek
mazsola 5 dkg
sütő rum 1 teáskanál
vaníliaaroma 1 teáskanál
növényi tejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
kandírozott citromhéj 100 g