r
Nosalty Logó

Oroszkrémtorta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alexandra
Oroszkrémtorta 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1002 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 225 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1002 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    243.6 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5117.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1585 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1858 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    666.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 4000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A pudingport a tejjel és a cukorral keverjük el simára, és lassú tűzön főzzük sűrűre.
  2. Ízesítsük vaníliás cukorral, rummal, és szórjuk bele a mazsolát.
  3. A zselatint áztassuk fél dl vízbe, melegítsük fel, és óvatosan forgassuk a kemény habbá vert tejszínbe, majd a vaníliás krémmel elegyítsük.
  4. Vágjuk a piskótát 3 lapba.
  5. Fektessük az elsőt papírral bélelt tortakarikába, simítsuk rá a krém harmadrészét, majd hasonló módon járjunk el a másik lappal is.
  6. Tegyük rá a harmadik lapot, kenjük meg a krémmel, és tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen.
  7. Végül a tortakarikát húzzuk le róla, és tegyük a tortás tálra.
  8. A zselatint oldjuk fel kevés vízben, adjuk a felvert tejszínhez, és töltsük csillagcsöves habzsákba. Ezzel díszítsük ki a tetejét.
  9. Az oldalára esetleg kerülhet csokoládéreszelék vagy darált dió is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 32137
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oroszkrémtorta 3.
Alexandra 42 recept

Mamikám egyik legkedvesebb receptje. Minden karácsonykor ez van az ünnepi asztalon. Mindenki nagyon szereti.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.