r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Szaloki Rita konyhájából

NS
Orosz krémtorta Szaloki Rita konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

628
Kalória
10.7g
Fehérje
73.4g
Szénhidrát
33g
Zsír
79.7g
Víz
263.7g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
52.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 7511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    128 g

Zsír

  • Összesen
    395.5 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    3164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8022.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    2423 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    3126 mg
  • Nátrium
    1978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    881.4 g
  • Cukor
    631 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    956.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    663 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    1867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3302 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2609 micro
Összesen 7511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótát két részletben sütjükmeg (nekem úgy jobb,könnyebb a tésztája). Természetesen lehet egyszerre a 6 tojásból is. Értelemszerűen ha két részletben sütjük, felezzük a fönti adagot.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét robotgéppel elkezdjük habbá verni, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, mikor kezd habbá verődni, fokozatosan hozzáadjuk a vizet és az olajat váltakozva.
  3. Mikor jól fölverődött, hozzáadjuk egyenként a sárgáját, jól elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es formába töltjük.
  4. Légkeveréses előmelegített sütőben 180 fokon tűzpróbáig sütjük.

Krém

  1. A krémhez a tojássárgákat, a cukrot és három deci tejet keverjünk össze egy lábasban. Főzzükfel, majd vegyükle a tűzről, és szitáljukbele a vaníliás cukrot. A zselatint olvasszukfel a maradék tejben, és keverjüka krémhez. A tejszínt verjükfel, és amikor a krém kihűlt, keverjükhozzá. A mazsolát áztassukrumaromába 10-15 percre.
  2. A kihűlt piskótát négyfelé vágjuk (ha két adagban sütöttük, két-két felé vágjuk).Kenjükmeg a rétegeket a krémmel, és szórjukmeg mazsolával. Vonjukbe atortakülsejét is a krémmel, ízlésünkszerint szeletelt mandulával is hintsükmeg az oldalát.
  3. Tegyük be a hűtőbe néhány órára, majd ha megdermedt, vegyükki, és díszítsükki csokoládé- vagy gyümölcsdarabokkal, esetleg még több tejszínhabbal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 80 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez az egyik kedvenc tortám, elsőre bonyolultan hangzik, de megéri a sok fáradozást.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek